Frukostmöte på Hotell Älvdalen

Igår hölls frukostmöte på Hotell Älvdalen, och ett 30-tal besökare kom för att lyssna till bland annat Sweden Bonfire, Ecofront, Livshälsa, Dalarna Science Park, Iessn Til och Svenska Kyrkan.

Eva Pettersson, vice ordförande i
Företagarna Älvdalen
Först ut var Företagarna Älvdalen och vice ordförande Eva Pettersson. Hon berättade om företagsmässan som hölls i helgen och som drog många utställare med också besökare till mässan. Eva berättade även kort om det så kallade samrådsmöte som kommunledning höll igår tillsammans ber styrelserna för företagarföreningarna i kommunen. Där har man tagit fram en prioriteringslista tillsammans som kommunen och företagarföreningarna tillsammans går igenom med jämna mellanrum under året.

Syskonen Anja och Marco Endler
Sweden Bonfire, som är ett nystartat företag i vår kommun fick berätta om verksamheten. Det är hemsida för att läsa mer!
syskonen Anja och Marco Endler, som flyttat hit från Tyskland. Det är viktigt att poängtera att de är syskon, och inte ett gift par. Marco och Anjas företag är ett upplevelseföretag, där de erbjuder ett stort antal aktiviteter. Exempelvis kan du anlita dem för att arrangera en möhippa eller svensexa, klättring vid Hykieberg, fyrhjulingsturer, bastuflotte och mycket mer. Passa på att besöka deras

Malou Wirström
Malou Wirström, ny kyrkoherde i Älvdalen, är hemvändare och har varit präst sedan 10 år tillbaka. Hon konfirmerades i Älvdalens kyrka och kommer nu att ha sina första konfirmander i samma kyrka, så cirkeln är sluten, säger hon. Hon berättar att det är 19 personer som arbetar på Svenska Kyrkan i Älvdalen, bland annat vaktmästare, musiker, diakon, administratör/ekonom, pedagog. Tillsammans med kommunen arrangerar de språkcafé.

Kommuninformationen denna gång var bland annat de aktuella upphandlingar som finns just nu:
- Nyannonserad upphandling av köksutrustning (Mora, Orsa, Älvdalen och Rättviks kommuner) 2017-05-19
- Hjullastare (Nodava) 2017-05-23 Viltstängsel Mora/Siljan Flygplats 2017-05-31
- Körjournal och fordonsförvaltning (Mora-Orsa-Älvdalen) 2017-06-15 Livsmedel/ Charkprodukter (Mora, Orsa, Älvdalen, Vansbro och Malung-Sälen) 2017-06-21
- Personliga assistenstjänster (ramavtal Mora-Orsa-Älvdalen) 2017-07-10

Klas Johansson, Monika Rönn och Erik
Casselbrant, nya miljöinspektörer
Förutom det finns möjligheten för dig som företagare att ta emot praktikanter, och du anmäler ditt intresse på denna länk. För elever i ÅK9 och ÅK1 på gymnasiet finn möjligheter att driva företag som sommarjobb genom koncepter Roligaste Sommarjobbet. För att anmäla sig till företagande som sommarjobb klickar man här. På fredan 19/5 hålls en träff för aktiebolag om skatteplanering kl. 07.30 på Salem, och anmälan finns här. Välkomna till det! Våra färskaste miljöinspektörs-kollegor Monika Rönn, Klas Johansson och Erik Casselbrant fick möjligheten att presentera sig och vi passar på att hälsa dem välkomna till oss!

Lars-Erik Wiik, Dalarna Science Park
Lars-Erik Wiik passade på att berätta om Dalarna Science Park, som finns till för alla företag som vill Kontakta Lars-Erik för mer information!
växa på något sätt; öka sin lönsamhet eller utveckla en produkt/tjänst och liknande. Dalarna Science Park har även en projekt som kallas Triip, som kan hjälpa mikroföretag ut på export.

Kersti Vikström, Iessn til
Iessn til, som presenterades av Kersti Vikström, berättade om deras sociala företag, som är ett icke vinstdrivande företag, som dock är måna om att verksamhetens inkomster och utgifter ska gå ihop. De har idag 19 personer i verksamheten, och Kersti poängterade att Iessn til endast kan tillgodose sig 50 % av lönekostnaden
för de som är lönebidragsanställda i företaget. Iessn til har second hand-butik, utför diverse tjänster inom både RUT och ROT, tex flytthjälp, trädgårdsskötsel, catering och annat. De har gärna legotillverkning, framförallt på vintern då verksamheten måste gå ihop även vintertid. Du når den på telefon 0251-10001, kanske det lättaste telefonnumret i kommunen...

Kristin Haga, Ecofront
Ecofront, som drivs av Camilla Dofs från Falun med 8 anställda har nyligen öppnat filial i Älvdalen genom Kristin Haga. Ecofront kan hjälpa företag med allt inom ekomoni, löner och mer. De kan bland annat skanna fakturor åt andra och jobbar med olika bokföringsprogram som Fort Knox, Visma och andra. Kontakta Kristin Haga på telefon 0251-134 290.

Evelina Estenberg som för ganska precis 1 år sedan startade facebooksida!
Evelina Estenberg, Livshälsa
Livshälsa, där hon erbjuder bland annat massage, personlig träning, kostrådgivning och holografisk kinesiologi. Besök hennes

Synums passade på att slänga ut en krok när det gäller CRM-system, där Peter funderade på om det finns fler företag i behov, som vill köpa ett CRM-system tillsammans. Kontakta Peter!

Juhani Halonen, upphandlingschef, berättade om den tidiga dialog vid upphandling som de arrangerar den 26 juni - och mer information om detta kommer vi ut med på bloggen lite längre fram. Denna dialog kommer hållas för företag inom projektering. Den 18 oktober kommer Konkurrensverket till Mora för en föreläsning och då är företag välkomna. Mer information kommer.

Marie Mörk, Sportkullan
Marie Mörk, Sportkullan, berättade om "utmaningen" som är en utmaning för tex. en familj med barn över 7 år, där man cyklar, springer och paddlar luftmadrass. Utmaningen går av stapeln den 16 juni - boka er genom att maila adventure@sportkullan.se. Marie berättade även om Sportkullan Adventure race som startar den 15 juli, som är ett äventyrslopp för kvinnor, och de är det största adventure race vi har i Sverige just nu! De har ca 120 deltagare, och kör den 15 juli för fjärde året i rad.


Stort tack alla som deltog - vi ses 23 augusti på frukostmöte igen!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/05/las-om-foretagsmassan-2017.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/05/missa-inte-frukostmotet-den-17-maj-pa.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/05/nyhetsbrev-april-2017_3.html


//Frida Torsein