Kom och besök oss på Företagsmässan!

Välkommen till Älvdalens kommun monter på Företagsmässan i Älvdalens ishall på fredag och lördag 12-13! Monter nummer 64 som ligger nära stora scenen, ska du komma till om du har frågor som rör kommunens arbete. Samtliga förvaltningar kommer att finnas representerade under mässan och vi hoppas att så många som möjligt vill stanna upp och prata med oss!
Nya Älvdalsskolan
På stora scenen på fredag klockan 15.00 kommer skolchef Lars Lisspers berätta om skolutvecklingen i kommunen och framförallt om nya Älvdalsskolan. Är du nyfiken på att veta mer om skolbygget är du självklart välkommen till vår monter!

Har du frågor om bygglov eller andra frågor som berör ditt boende eller framtida byggprojekt kan du passa på att prata med Johan, Ban, Annelie eller Sara från Plan- och Bygg. Kanske har du frågor om kartor och mark och vill veta vilka tomter som finns till salu? Då finns Solveig på plats hela fredagen för att svara på dina frågor. Anders och Karin finns också på plats om du vill prata om gator, vägar och trafik. Klas, Erik, Margareta och Monika kommer också att vara på mässan under fredagen för att berätta om miljö och livsmedel. Om du har specifika frågor och inte vill missa dessa personer se programmet nedan. Där finns tiderna för när ovanstående personer finns på plats.
Företagsmässan 2015
Vi är också många politiker som finns på plats som vill höra om vad du tycker om framtida kommunikationer och bostadsbyggande i Älvdalens kommun. Kanske har du fått ett informationsblad om just detta i din postlåda redan. Annars finns det att hämta på mässan!

Under vecka 19 pågår Krisberedskapsveckan där fokus ligger på vad människor själva kan göra och bidra med vid allvarliga samhällsstörningar. I vår monter och utanför ishallen kommer Räddningstjänsten tillsammans med beredskapssamordnare och

Frivilliga resursgruppen (FRG) att visa upp sina verksamheter och berätta om krisberedskap. De har också med sig praktiska exempel på saker som är bra att ha hemma vid en eventuell kris.

Vill du veta hur det är att arbeta inom vård- och omsorg kan du passa på att prata med Carina och Anna-Karin som finns på plats under fredagen. Är du även nyfiken på hur det är att arbeta inom en kommunal organisation och vilka jobb som är aktuella i framtiden kan du prata med någon av oss andra som är på mässan.  Under fredagen kommer också jobbcoacher från enheten Arbete och utveckling att finnas på plats. Madde kommer bland annat att berätta om projektet ”Jobb i norr”.

Kontaktcenter kommer delvis att flytta ner till mässan. De har koll på det mesta inom kommunen och vet vem du ska prata med om dina synpunkter. Fråga dem så hjälper de dig.

Fredag:                            
Planfrågor                                                 hela dagen
Bygglovsfrågor                                          hela dagen
Gatufrågor                                                13.00 – 17.00
Trafikfrågor                                              13.00 – 16.00
Karta, mark                                               hela dagen
Miljöfrågor                                                hela dagen
Livsmedelsfrågor                                      10.00 – 14.00
Adressättning                                           10.00 – 14.00
Bredband                                                  hela dagen
Frågor om skolbygget                               15.00 på stora scenen
Frågor om Samhällsenheten                     hela dagen

                                         
Lördag:                            
Livsmedelsfrågor                                      hela dagen
Miljöfrågor                                               hela dagen
Byggfrågor                                                hela dagen
Bredband                                                  hela dagen
Frågor om Samhällsenheten                     hela dagen

Varmt välkommen att besöka oss på Företagsmässan!


Läs mer:


/Frida Torsein