Är du den nya hyresgästen till Björnholmssätern?

Nu söker Länsstyrelsen Dalarna ett företag eller organisation som vill långtidshyra Björnholmssäterns gamla fäbod. Huset ligger längst ned i söder i Fulufjällets nationalpark, cirka två mil från Sörsjön. Intressenten ska ha ambitioner att driva naturturism i området eller ha verksamhet som gynnar naturturism. Svara senast 15 augusti.


Fäboden i Björnholmssätern
Länsstyrelsen vill att den blivande hyresgästen på något vis ska arbeta med naturturism eller ha verksamhet som gynnar naturturism, och därmed tillföra något för besökare till området. Vi vill dessutom att hyresgästen engagerar sig i området och kan verka som en ambassadör för nationalparken. Fler bilder på Björnholmssätern finns här.

Intresseanmälningen ska innehålla det här:
- Dina/era kontaktuppgifter
- Vilken verksamhet ni kommer att bedriva, och hur kommer ni att använda huset?
- I vilken omfattning ni kan tänka er att hjälpa till med underhåll av byggnaderna, samt, vilken kunskap/erfarenhet ni har för detta?

Skicka intresseanmälningen senast den 15 augusti till:
andreas.gallerspang@lansstyrelsen.se

Länsstyrelsen kommer sedan att välja ut den eller de intressenter som som stämmer bäst överens med syftet för nationalparken. Vi kommer att diskutera vidare med denna/dessa för att förhoppningsvis kunna teckna ett avtal.

Byggnader
Huvudbyggnaden är drygt 40 kvm med en mindre lada och utedass. Inne i huset finns ett enklare kök med vedspis, ett allrum med öppen spis och ett tvättrum med ett fotogendrivet värmesystem. Tillgång till vatten finns i Tangån intill huset. Bilväg finns ända fram till huset.

Hyresnivå
När det gäller hyresnivån så är det i hög grad beroende på hur byggnaderna ska användas samt hur mycket av underhållet ni har möjlighet att utföra själva. Priset är alltså en förhandlingsfråga.

Kontaktpersoner
Andreas Gällerspång, avtalsansvarig, 010-225 03 31
John Halvarsson, platschef Idre, 010-225 03 35
Stefan Halvarsson, fastighetsförvaltare, 010-225 03 36


Läs mer:
http://www.lansstyrelsen.se/Dalarna/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/Nationalparker/fulufjallet/Pages/bjornholmssatern.aspx
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/midsommarfirande-i-hela-alvdalens-kommun.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/vax-med-export-sa-har-gor-du.html//Frida Torsein