Kan du tänka dig att vara värdfamilj?

Har ni plats över i ert hem och är intresserade av att bjuda in en utbytesstudent att bli en del av er familj under hösten? Vi söker nu en värdfamilj till en trevlig tysktalande student från de italienska alperna som ska studera programmet för äventyrsturism vid Älvdalens utbildningscentrum under höstterminen. Som värdfamilj kan se fram emot att lära er om Italien, Tirolen/Alperna och om utomhusaktiviteter och mat från dessa områden och att få en vän för livet.


Kom närmare världen genom att ta dig an en
utbytesstudent!
Varje år tar Explorius emot ungdomar från olika länder som önskar uppleva livet som svensk gymnasieelev under en termin eller ett läsår. Studenterna bor i värdfamiljer och studerar tillsammans med svenska elever på olika gymnasieprogram.

Genom att öppna ert hem för en utbytesstudent får ni också upp ögonen för våra svenska traditioner, vår mat, vår musik och vad som gör vår natur så speciell. Det är berikande på många sätt.

Vill du veta mer om hur det fungerar att var värdfamilj, eller veta mer om studenten som kommer till Älvdalen är ni välkomna att titta här.

Utbytesstudenten kommer från södra Tyrolen i norra Italien. Hon är 17 år och bor tillsammans med sin mamma (portvakt) och sin pappa (chaufför). Hon har inga syskon. Hennes fritidsintressen är bl. a skidåkning, klättring, vandringar, musik (spelar piano), fotografering och umgås med familj och vänner. Lärarna beskriver henne som en ambitiös och vänlig tjej, som arbetar bra både självständigt och tillsammans med andra. Hon kommer till Sverige i augusti 2017 och stannar under en termin.