Midsommarfirande i hela Älvdalens kommun

Vi är redan en bit in i juni och det står inte på förrän det är midsommar. I hela kommunen bjuds det på midsommarfirande, och här har vi ett axplock av de midsommarfiranden som finns. Man brukar säga "ingen nämnd, ingen glömd" och det kan stämma men det skulle vara tråkigt att inte visa några midsommarfiranden alls här nu när det snart är dags.

Vi börjar med midsommarfirandet längst i norr, nämligen Grövelsjön. På fjällstationen börjar midsommarfirandet vid 10 den 23 juni då midsommarstången ska kläs. Själva firandet börjar kl. 14.30 då det blir resning av midsommarstång, dans och lek.

Kl. 13, samma dag, är det midsommarfirande vid Idre Hembygdsgård. Det blir musik och dans även här! 

I Särna är det midsommarfirande på Gammelgården i Särna, och det börjar kl. 14.00. Musiken står Särna Spelmän och Engerdals Spelmanslag.

Traditionellt midsommarfirande blir det även på Rots Skans i Älvdalen. Uppmarsch, smyckning och resning av midsommarstången, spelmän, dans och servering  blir det där den 23 juni kl. 16.00-18.00.


Det finns otroligt många fler midsommarfiranden runt om i kommunen, och att delta på alla är svårt. För att hitta fler midsommarfiranden, rekommenderar vi dig att ta en titt här.


Läs mer:
http://www.visitdalarna.se/sv/visitidre/
http://www.rammafabodlag.se
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2016/06/midsommarfirande-i-sarna.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/06/nyhetsbrev-fran-naringslivskontoret-i.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2012/06/midsommarfirande-i-evertsberg.html


//Frida Torsein