Nyhetsbrev maj 2017

Nu är maj till ända och vi har kommit en bit in i juni. Under maj har det hänt en hel del, och andra saker är på gång. Läs vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad!

Älvdalens kommun klättrar igen
I den undersökning som gjorts av Svenska Näringsliv har ett hundra företag under våren svarat på frågor om hur de upplever företagsklimatet i kommunen. Det sammanfattande omdömet ökar från 3,2 till 3,6 på en sexgradig skala. Det resultatet gör att Älvdalen är den kommun som har den bästa utvecklingen i Dalarna och den näst största förbättringen i landet.
Läs mer på bloggen
Läs mer på kommunens hemsida
Läs om en tidigare klättring i år

Svenskt Näringsliv till Älvdalen
Den 20 juni kommer Teresa Bergkvist, regionchef på Svenskt Näringsliv till vår kommun för att gå igenom och analysera det resultat av företagsklimatet som släpptes för ett par veckor sedan. Alla företag är välkomna att delta! Anmälan till Teresa senast den 13 juni! Klicka på länken nedan för att komma till anmälan.
Läs mer

Gratisbussar till våra evenemang i sommar
Vår trafikplanerare har sett till att det även i år kommer att finnas gratisbussar mellan våra olika kommundelar till tre evenemang i sommar; Fjällfestivalen i Idre, Särna Festvecka och Musik och motorfestivalen i Älvdalen. Tider och datum finner du på länken nedan.
Läs mer

Företagsrådgivning
Du vet väl att du kan få företagsrådgivning kostnadsfritt i Älvdalens kommun? Detta gäller oavsett om du är blivande nyföretagare eller företagare sedan flera år tillbaka. Nedan ser du kontaktuppgifter.
Karin Ljudén: karin.ljuden@alvdalen.se, 0251-31226
Nyföretagarrådgivare Hannah Risander: hannah@risander.se, 073-649 30 50
Nyföretagarrådgivare Lars-Erik Wiik: erik.wiik@dalaaffarsutveckling.se, 070-621 12 44
Klicka här för att läsa mer

Invånarundersökning gällande besöksnäring
Svara på några korta frågor om turismen i kommunen och dela gärna länken vidare så fler kan hjälpa till! SITE Destination önskar få synpunkter från dig som bor i Älvdalens kommun genom den här undersökningen. Denna undersökning genomförs som del av arbetet med att kvalificera för märkningen «Hållbar destination» där Idre och Sälen är piloter i Sverige för det norska «kvalitetsmerket Bærekraftig reisemål». Din insats och dina anonyma svar är värdefulla och kommer att användas i arbetet med att göra Idre till en ännu bättre och mer hållbar destination. Har du frågor om undersökningen, kontakta camilla@sitedestination.com
Länk till undersökningen

Praktikant till ditt företag
Kanske har du möjlighet att ta emot praktikanter till ditt företag, som sedan kan bli din nya anställda? I så fall kan anmäla ditt intresse här! När du lämnat in en intresseanmälan blir du kontaktad av någon på kommunens enhet "Arbete och Utveckling". På denna länk hittar du även det textreportage som SVT gjorde om hur Älvdalens kommun arbetar i sådana här frågor och här hittar du bildreportaget.
Länk till webbformuläret där du anmäler ditt intresse

Driva företag som sommarjobb
Roligaste Sommarjobbet ger dig som går i ÅK9 och ÅK1 på gymnasiet finns möjlighet att starta ett företag och förverkliga en affärsidé som sommarjobb, själv eller tillsammans med en eller flera kompisar. Kanske kan ni starta en webbshop, arrangera en fotbollsturnering eller öppna ett eget sommarcafé?
Läs mer på bloggen


Älvdalens kommun beviljad ytterligare ett näringslivsprojekt
"FRAMSTEG" - ett projekt vars syfte är att är att inspirera, engagera och coacha unga och unga nyanlända i Älvdalens kommun, både kvinnor och män, i åldersgruppen 16-25 år. Ytterligare ett syfte med projektet är att, om modellen visar sig vara framgångsrik, planera för att implementera metoden i ordinarie verksamhet. Projektets kvantitativa
mål är att minst 10 nya företagsidéer ska vara framtagna och att minst 5 nya företag ska ha startats under projekttiden.
Läs mer om projektet härLäs mer://Frida Torsein