Första tåget på nya Oxbergsbron

Igår, vid 19.30, rullade första tåget till Blybergssågen in på den nya Oxbergsbron. Vi var där och såg loket med alla vagnar, och gladdes åt att den nya bron är på plats!
Ing-Marie Bergman och Åke Näslund var också där och
firade det första godstågets ankomst med fanor och dräkt
Oxbergsbron är en viktig länk i vår infrastruktur, och innebär en mindre belastning för vägnätet när det gäller godstrafiken. Att nu möjligheten finns att transportera gods via järnväg istället för lastbil innebär mer plats för våra besökare på vägarna. Idag är Älvdalsbanan i bruk till Blybergssågen, men vi hoppas och arbetar för att Trafikverket kommer att rusta upp spåret ändra till Märbäck. Naturligtvis slutar inte förhoppningarna om järnväg i Märbäck, men vi får ta en sak i taget.

Det var på senhösten som Trafikverket stängde av Oxbergsbron, och Blybergssågen fick snabbt ställa om sin logistik och byta godstransporter med tåg mot lastbilstransporter. Under våren har Trafikverket byggt en ny bro, som invigdes för ca två veckor sedan.
Som tur var fanns även sista vagnen med

Igår, måndag den 3 juli kl. 19.30, kom alltså det första godståget, och vi kan säga att bron nu är invigd på riktigt. Vi är mycket glada över att Blybergssågen återigen kan transportera sitt gods via järnväg!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/07/nu-ar-roligaste-sommarjobbet-igang.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/07/gemensam-webbsatsning-i-mora-orsa.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/07/nyhetsbrev-juni-2017.html


//Frida Torsein