Gemensam webbsatsning i Mora, Orsa, Vansbro och Älvdalens kommuner

Mora, Orsa, Vansbro och Älvdalens kommuner ska tillsammans bygga fyra helt nya webbplatser, en för varje kommun, med fokus på kommunal service och dialog. De nya kommunwebbarna är planerade att lanseras under andra kvartalet 2018.

Att göra projektet tillsammans föll sig naturligt för Mora, Orsa och Älvdalens kommuner, som redan samarbetar i olika verksamhetsfrågor och har flera gemensamma förvaltningar. När Vansbro kommun, som har samma behov av en ny externwebb, fick kännedom om det gemensamma projektet valde kommunerna att tacka ja till Vansbros förfrågan om att få medverka. Samarbetet innebär stora samverkansvinster för fyra mindre grannkommuner, med begränsade ekonomiska och personella resurser.

– Att vi är små gör oss sårbara, särskilt i händelse av en krissituation. Förutom att kunna dela på vissa kostnader kommer vi även att bygga upp ett större nätverk med webbredaktörer från varje kommun, vilket gör det enklare att stötta varandra när det behövs som mest. I det här projektet är alla vinnare, säger Peter Karlsson, kommundirektör Mora kommun, Ann-Therese Albertsson, kommunchef Orsa kommun, Oscar Fredriksson, kommunchef Vansbro kommun och Stefan Linde, kommundirektör Älvdalens kommun, i ett gemensamt uttalande.

Tillgängliga webbplatser
De nya kommunwebbarna ska först och främst uppfylla användarnas behov. De ska vara tillgängliga för så många som möjligt, oavsett funktionsvariationer och tekniska begränsningar, och vara anpassade för både dator, mobiltelefon och surfplatta. På sikt ska det också vara möjligt att lägga till olika e-tjänster.

– Vi lever i ett digitaliserat samhälle där man förväntar sig att snabbt, enkelt och säkert kunna sköta sina egna ärenden. Därför är det viktigt att vi kan erbjuda våra invånare, besökare och företagare den service som efterfrågas för att underlätta i vardagen, säger cheferna gemensamt.

Vill du veta mer om det gemensamma webbprojektet kontakta
Stefan Linde, kommundirektör Älvdalens kommun: telefon 0251-312 01 eller e-post stefan.linde@alvdalen.se
Lotta Andersson, kommunikatör Älvdalens kommun: telefon 0251-313 00 eller e-post lotta.andersson@alvdalen.se


Läs mer:
Kommunens hemsida
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/07/nyhetsbrev-juni-2017.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/sommartider-aven-pa-kommunen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/06/dra-at-skogen.html


//Frida Torsein