Läs intervjun med Idre Himmelfjälls nya VD

Det är alltid lika roligt att läsa när ett lokalt företag får fina artiklar i rikstäckande media. Denna gång är det Idre Himmelfjälls nya VD Torbjörn Wallins om får passa på att berätta om utvecklingen på fjället. 


Här är ett urklipp ur artikeln, som finns i sin helhet här.

Din företrädare Staffan Derning, har jobbat som med Idre Himmelfjäll i 30 år, och går nu i pension. Hur känns det att ta över efter en person som haft ett jobb så länge?
– Staffan är grundare och initiativtagare och har jobbat hårt med projektet. Han har haft en mängd hinder att forcera. Staffan finns krav även framöver som styrelsemedlem och är dessutom engagerad i Idre Sapmilodge.

– Från början var detta naturreservat och renbetesland. Det är först de två senaste åren som bolagets utveckling tagit fart ordentligt. Nu har både konjunkturen och allmänbefolkningens inställning vänt i positiv riktning. Jag har jobbat mycket med det här de senaste 24 månaderna, så det blir ingen större skillnad.

Berätta om vilka samarbetsformer ni planerar för att bygga ut och utvidga destinationen?
– Vi planerar för att öppna anläggningen julen 2019. Vi har detaljplanetillstånd för att bygga 10 000 bäddar, alpinskidåkning med 40 nedfarter och andra kringaktiviteter, hotell och restauranger. Har precis sålt 180 tomter och jobbar nu intensivt med att börja i höst och sälja ytterligare 340 tomter, varav många är flerbostadshus.

För att läsa hela artikeln, klicka här!


Läs mer://Frida Torsein