Välkomnande av nyföretagare

Under sommaren har vi passat på att önska nya företagare välkomna i vår kommun. Tillsammans med F7 har vi satt samman lite matnyttig information som rör företagande. Älvdalens kommun har blivit en väldigt företagsam kommun och vi kan hittills i år hälsa 62 nya företag välkomna! Med stolthet kan vi nämna att Älvdalens kommun enligt en undersökning Svenskt Näringsliv gjorde i våras bäst i länet och näst bäst i landet när det gäller nyföretagande.
Välkomstbrev och informationsmaterial om En dörr in och F7
Det är sommarvikarien Sofie Persson på Idre- och Särnakontoret som under sommaren hjälpt oss med utskicken, som skickats till alla som startat företag från 2015- juni 2017.

I utskicket har vi samlat information från F7, samt information från näringslivskontoret. Det är mycket som kan vara viktigt att känna till som företagare och i detta välkomstbrev har vi försökt förmedla detta.

Vi har beskrivit var näringslivskontoret arbetar med och vad vi kan hjälpa dig med. Vi berättade om de frukostmöten vi anordnar i samarbete med företagarna, om workshops, föreläsningar, mässor och mötesplatser mellan företagare och annat som vi arrangerar.

Även våra företagsbesök passade vi på att berätta om, så att vi kan få även nya företagare att vilja ha besök av oss.
Svenskt näringslivs undersökning från mars 2017
Sist men inte minst visade vi möjligheten att lägga gärna in sina kontaktuppgifter i vårt företagsregister – så inbjudningar till alla träffar vi anordnar, nyhetsbrev mm. kommer till nyföretagaren. Skriv in denna adress för att lägga in dina kontaktuppgifter och få information av oss fortsättningsvis: https://business.updatesystem.se/alvdalen/company-create. Mer information hittar Du på kommunens hemsida.

Att vi använder oss av Twitter, Facebook och blogg för att marknadsföra vår kommun delgav i också i välkomstbrevet.Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/08/anmal-dig-och-ditt-foretag-till-f7.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/08/frukostmote-pa-hotell-alvdalen-23.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/08/viktigt-information-om-fiber.html


//Frida Torsein