Nyhetsbrev augusti 2017

Nu är augusti månad till ända, och vi har sammanfattat månaden och även visat på vilka aktiviteter som är på gång närmsta tiden. Passa på att läsa mer!

Välkomnande av nya företagare
Under sommaren har vi passat på att önska nya företagare välkomna i vår kommun. Tillsammans med F7 har vi satt samman lite matnyttig information som rör företagande. Älvdalens kommun har blivit en väldigt företagsam kommun och vi kan hittills i år hälsa 62 nya företag välkomna! Med stolthet kan vi nämna att Älvdalens kommun enligt en undersökning Svenskt Näringsliv gjorde i våras bäst i länet och näst bäst i landet när det gäller nyföretagande.
Läs mer om detta här

Väx med export - så gör du!
Den 28 september kan du ta dig till Mora Parken för att lyssna till förutsättningarna och möjligheterna för dig som driver företag i Dalarna när det gäller export! Lena Sellgren, chefsekonom på Business Sweden, berättar om vad du som driver företag bör tänka på i en allt mer osäker omvärld.
Läs mer på bloggen

Save the date: Idre 3-4 oktober
Välkommen att ta del av aktuell kunskap om besökstrender, naturturism och fjälleder året runt. Detaljerad information kommer i augusti. Möjligt att delta endast en av dagarna.
Läs mer här

Aktuella upphandlingar
Det finns ett ganska stort antal upphandlingar ute just nu. Det är allt mellan fiberutbyggnad, livsmedel och däckservice. Passa på att läsa mer - kanske är det någon av dessa upphandlingar som just du kan lägga anbud i!
Läs mer här


Personalförändringar på näringslivskontoret
Karin Ardefelt kommer att sluta på Älvdalens kommun, men finns som resurs under hösten. Frida Torsein blir tjänstledig den 1 oktober för att under 1 år arbeta i projektet FRAMSTEG (är tillbaka 1/10 2018). Karin Eriksson kliver av som enhetschef och börjar på näringslivskontoret i Mora. Erik Casselbrant tar över hennes roll som enhetschef.
Läs mer om detta här


Digitaliseringsseminarium på Mora Parken
Den 19 oktober är det dags för ett seminarium om digitalisering på Mora Parken. Det är genom Dalarna Business som denna möjlighet ges. Välkommen till ett seminarium om digital omställning. En eftermiddag full av kunskap om digital utveckling med flera spännande exempel som visar hur andra gjort. ”Vad händer när kunderna blir allt mer digitala och nätverkande?”
”Hur blir du en digital mästare?” är frågor som ska besvaras under seminariet.
Läs mer här

Frukostmöte i Älvdalen
Den 23 augusti var det frukostmöte i Älvdalen, där vi fick lyssna till balnd annat Erikssons Buss, Dalatrafik, vilka offentliga upphandlingar som finns ute just nu och mycket mer.
Läs mer om frukostmötet här

Design Region Sweden till vår kommun
Design Region Sweden kommer att ha sin nätverksträff här i Älvdalen i september på temat destinationsdesign. Det betyder att olika aktörer bla flera högskolor kommer att finnas på plats. På dagordningen finns bla en "stadsvandring" i centrala Älvdalen för att få inspel om centrumutvecklingsmöjligheter till kommunens nya översiktsplan. Några representanter från företagarföreningarna kommer att bjudas in för deltagande där. Det är också ett " fönster " för några av våra lokala aktörer att få möjligheter att presentera / visa sig och knyta nya nätverk inom destinationsdesignområdet. Porfyr- och Hagström, Idre Himmelfjäll, Vasaloppsarenan året och dygnet runt och Gopsmors gammelgård kommer att finnas som programpunkter.
Läs mer


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/08/hur-kan-ditt-foretag-anvanda.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/08/valkomnande-av-nyforetagare.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/08/las-om-frukostmotet-pa-hotell-alvdalen.html


//Frida Torsein