Slalom i Idre lagom till höstlovet - tjuvstart redan i helgen

I vår stora kommun finns det så mycket roligt att göra! Vi är så  stolta över att kunna informera om att man redan till höstlovet kan spendera sin fritid i de fina backarna på Idre Fjäll. Hör och häpna! -Redan denna helg tar Idre Fjäll emot de första alpina träningsgrupperna och nästa helg öppnar man för allmänheten. Vi vill fortsätta att skryta lite. Idre fjäll ska till och med vara den första svenska skidläggning som redan har dragit igång längdsäsongen. -Bra jobbat!


Skidåkare svänger på Idre Fjäll Foto: Nisse Schmidt


Slalom i Idre lagom till höstlovet
- tjuvstart redan i helgen

Som första svenska skidläggning har Idre Fjäll redan dragit igång längdsäsongen. Nu är det även premiär för utförsåkning. Denna helg tar Idre emot de första alpina träningsgrupperna och nästa helg öppnar man för allmänheten.
- Den första tiden är enbart en av backarna öppna för allmänheten, säger Tomas Ringsby, VD på Idre Fjäll. Men vi räknar med att öppna fler pister inom de närmaste veckorna.
Det är tack vare det geografiska läget med tydligt inlandsklimat som Idre Fjäll får snö tidigare än de flesta andra skidorter. Detta, i kombination med att anläggningen genom ny teknik kan spara snö från förra säsongen och även producera snö vid varma temperaturer, gör att man alltså kan välkomna vinterns gäster redan i mitten av oktober.
Idre Fjäll har märkt en ökad efterfrågan på tidig säsongsstart, inte minst från engagerade skidåkare som bor i mindre snösäkra områden, men även från olika landslag och Vasaloppsåkare.
- Vi är mycket glada över att ha blivit ett av skidlandslagens förstahandsval när det kommer till försäsongsträning, säger Tomas Ringsby. Att kunna träna hos oss istället för att behöva åka till Alperna spar tid och pengar för både åkare och förbund. Dessutom vet vi att många nöjesåkare längtar efter att få ta säsongens första svängar.


Stiftelsen Idre Fjäll

Idre Fjäll, som är en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet, är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag. SLAO, Svenska skidanläggningars organisation, har utsett Idre Fjäll till årets skidanläggning 2017.
www.idrefjall.se


// Karin Ardefelt