Frukten av att lokala företagare från norra Dalarna samarbetar


När vi hade frukostmöte på Idre så var ett återkommande ord samarbete. Med dom orden i minnet måste jag nu passa på att dela ett pressmeddelande som kommit på detta tema. Det är ett samarbete med en grupp lokala företagare från norra Dalarna med 36 nyckelfärdiga lägenheter på Idre Himmelfjäll. Det ska vara den lokala hustillverkaren 3-Vision i Särna som ska levererar husen, vilket får mig att reagera ytterligare en gång eftersom jag i förra veckan skrev om just Jarle Mosshäll är  entreprenören bakom 3-Vision eftersom han är nominerad till årets nytänkare.


Chans till toppläge på Idre Himmelfjäll


Nu släpps 36 högkvalitativa och klimatsmarta bostadsrätter


I samarbete med en grupp lokala företagare från norra Dalarna presenterar nu Idre Himmelfjäll en storsatsning med 36 nyckelfärdiga lägenheter. Den lokala hustillverkaren 3-Vision i Särna levererar husen. 3-Vision använder sig av en unik byggteknik, helt i trä och som bidrar till minimal miljöpåverkan. Bostadsrätterna ligger med ski in/out-läge, i direkt närhet till längd och skoterspår och har en vacker utsikt över norska och svenska fjällvärlden.

– För den som är ute efter ett bekymmersfritt fritidsboende med bästa läge är det här chansen, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Om två år invigs Idre Himmelfjälls alpina storsatsning med en första etapp av 20 nedfarter, 8 liftar och ett omfattande utbud av service och aktiviteter. Det bli Sveriges första nya alpinanläggning på över 30 år.


Brf Åskvitan är uppkallat efter den fjällbäck som rinner genom den trolska gammelskogen bakom husen.


Brf Åskvitan, som är byggd för att smälta in i naturen med dess timmerfasad och grästak, håller en genomgående hög kvalité på alla materialval och är planerad med fokus på umgänge och familjetid.


Lägenheterna värms upp genom bergvärme och i bostadsytan på 86kvm finner man bland annat generösa ytor för umgänge, uttag för USB i samtliga rum, badrum/bastu med spakänsla med dess direkta access till balkong/terrass, skidförråd och självfallet en braskamin.


De första två husen med 8 lägenheter är klara för inflyttning redan till nästa vinter och släpps till försäljning den 4 december.


Bakom projektet står Idre Himmelfjäll, Dalecarlia Growth samt företagargruppen Norra Dalarnas byggforum.


För mer information om Brf Åskvitan och för intresseanmälan, läs vidare på www.idrehimmelfjall.se eller kontakta Idre Himmelfjäll, se nedan.

För mer information, kontakta gärna:
Ingalill Lindgren, försäljningsansvarig Idre Himmelfjäll, 0702 211 443, ingalill.lindgren@idrehimmelfjall.se


// Karin Ardefelt