Ytterligare spännande nysatsningar hos oss

Idre Fjäll växer och de har många planer för framtiden. En av dessa är deras nya sportbutik med namnet Mountain Sports. Det blir en butik med stora utmaningar eftersom den ska klara av att tillgodose alltifrån vad den absoluta nybörjaren behöver till vad världseliten efterfrågar både vad det gäller utrustning och kläder. Idre Fjäll utrycker själva att detta kräver särskild lyhördhet och anpassningsförmåga. Vi vill passa på att önska dem all lycka till!Mitt på Idre Torg finns en Intersportbutik, som drivs av Stiftelsen Idre Fjäll i franchiseformat. Nu har stiftelsen beslutat att  lämna samarbetet med Intersport och driva butiken i egen regi.


– På så sätt kan vi lättare specialisera oss i enlighet med den strategi vi har valt, säger Tomas Ringsby, VD, Idre Fjäll. Från höst till sen vår lockar vi skidgäster som vill åka längd, alpint och skicross. Det handlar om att tillgodose alltifrån den absoluta nybörjaren till världseliten med utrustning och kläder. Den utmaningen är det inte många andra sportbutiker i Sverige som har, och det kräver en särskild lyhördhet och anpassningsförmåga.

Idre Fjäll

Idre FjällIdre Fjäll har över 700 000 gästnätter per år och är en av landets snösäkraste skidorter. Vintersäsongen börjar så tidigt som för två månader sedan, då de första träningslägren för såväl alpin- som längdåkare drog igång. Sedan håller både liftar och längdspår öppet till början av maj.


– Vårt mål är alltid att ge gästen den bästa fjällupplevelsen, säger Tomas Ringsby. Idre Fjäll växer och vi har många planer för framtiden. Idre har en väldig potential som skidort eftersom vi lockar besökare från hela Norden.
Även Mats Lennartson, marknadsdirektör, ser ljust på framtiden.


– Vi är mitt i arbetet med att skapa en starkare organisation, säger Mats Lennartson. I den organisationen kommer vi att lägga stort fokus på goda relationer med leverantörerna. Vi ser fram mot det arbetet.


Namnet för den nya sportbutiken blir Mountain Sports.


Stiftelsen Idre Fjäll
Idre Fjäll, som är en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet, är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.
www.idrefjall.se

//Karin Ardefelt. Lis Karlsson