Särna Camping blev Årets Turistmål

Hurra! Vilka fantastiska företagare vi har i vår kommun. Lena Håkansson och hennes campingplats har för andra året i rad blivit framröstade till Årets Turistmål i kategorin Campingplatser. 
 ❤️   Helt fantastiskt!

Grattis till Lena Håkansson och Särna Camping

Lena Håkansson framför sin restaurang och vandrarhemNär jag besöker Lena är hon i full färd med sitt nästa projekt: att inreda och möblera det senaste tillskottet fastigheten Håla till kontor och reception.
Och då har hon knappt hunnit klart med en omfattande utbyggnad av restaurangen, från 70 platser till 120 platser plus en stor inbjudande uteservering i anslutning till restaurangen. Lena är jätteglad över utmärkelsen Årets turismål.Från campingen, bild från Lenas Facebook

CampingstugorMotivering - hög service i världsklass...


Motiveringen är ungefär samma som förra året, säger Lena.


Lena har drivit Särna Camping i 20 år. I början hyrde hon campingen av kommunen och hade öppet från juni-början av september, vintertid jobbade hon bland annat på skidanläggningarna.
Lena ville så småningom utveckla vintersäsongen och började därför att vinterbona vandrarhemmet och campingen. I och med hundspannsgästerna blev det mer vinterturister. Idag är det i princip fullbokat vissa vinterveckor på campingen.
Hela campingen innehåller 90 campingplatser, 12 stugor och 6 rum på vandrahemmet, totalt 50 bäddar. I anslutning till campingen finns en av dalarnas finaste natursandstränder.
2013 kom Lena i kontakt med restaurangbranschen då hon drev Lomkällans restaurang i två år. Hon såg en potentioal med mat och logi. Sagt och gjort, hon kavlade upp ärmarna och gjorde om köket i restaurangen på Särna camping. Från 2015 finns därför en stor restaurng på campingen. År 2016 köpte Lena loss hela campingen.
- Jag har lagt ner 20 år av mitt liv här, så det är klart att jag ville ha det kvar och fortsätta utveckla, säger Lena.

Bra hjälp av kommunen

Hon säger också att hon fick bra hjälp av kommunen med alla papper och tillstånd som skulle fixas.
Idag är det en åretruntverksamhet med sex anställda och upp till 20 anställda sommarsäsongen.

Varierat utbud


Vardagar erbjuder restaurangen dagens lunch. Vissa helger och lov arrangeras trubadurkvällar, after work, temaaftonar med mera.


Lena Håkansson, driftig företagare i Särna


Länk: Lenas Kök och Bar
Länk: Särna Camping
Länk: Turistmål

// Lis Karlsson