Gör fler och bättre affärer med norge!


Det kan vara komplicerat att göra affärer över gränsen det vet vi alla, samtidigt kan det vara en fantastisk möjlighet. För att underlätta för dig som företagare erbjuder vi nu ett kostnadsfritt seminarium kring norsk-svenska handelshinder och möjligheter, handelsvillkor, tullar, moms och regler för export och import. Några företagare i vår kommun var på en liknandet träff på annan ort förra året och de beskrev att  det var oerhört bra, och därför gör vi det möjligt för fler företagare att ta del av informationen på nära håll. Vi kommer att vara på Idre Fjäll. Mer information finner ni nedan. Det är verkligen inte lätt att förstå vad som gäller för svenska företag i Norge och vilka stöd som finns?NÄR:
23 April
08:00-13:00
Träffen avslutas med lunch ca 12:15

VAR:
Kostnadsfritt. Vi bjuder på lunch
Begränsat antal platser anmäl dig här:
innan 23 april på:Inbjudan i orginalutförande
Norges geografiska, språkliga och kulturella närhet gör Norge till en mycket attraktiv marknad för svenska företag. Trots detta finns det kulturella och regelmässiga aspekter så som införselmoms, moms och tull, som man som svenskt företag behöver ha kunskap om och respekt för när man gör affärer i Norge.


Den 25 april inbjuder Älvdalens kommun, F7 och Gränskommiten Hedmark-Dalarna företagare till ett kostnadsfritt seminarium kring norsk-svenska handelshinder och möjligheter, handelsvillkor, tullar, moms och regler för export och import. Ta del av andra lokala företags erfarenheter.


Ni kommer få svar på vilka stöd som finns för företag som arbetar med/mot Norge. Skatteverket, Tullen och Grensetjenesten kommer finnas på plats och har möjlighet att svara på era frågor. Inspireras och knyt nya kontakter samtidigt som du lär dig mer om affärsmöjligheterna på den norska marknaden.

För mer information kontakta:
Camilla Garbergs, telefon + 46 730 708381, camilla.garbergs@alvdalen.se
Kjell Vaagen, telefon + 47 41499985 , kjell.vaagen@hedmark.org


// Karin Ardefelt