Älvdalens Bygdevecka - vecka 30

För 36:e gången anordnas denna bygdevecka där det traditionella blandas med det nya!
En av årets höjdpunkter i Älvdalen! Lika populärt och trivsamt som alltid med älvdalsbyarna som öppnar sina dörrar för besökare från när och fjärran. Hantverk, musik, utställningar, servering, m.m. Källa: Visit Dalarna

Nedan är en liten del av det som händer på varje bygdedag, det är fler aktiviteter

Privat bild. Tunnbrödsbakning i Evertsberg

Söndag 22 juli - Näsets dag

Klockan 12 är det invigning med Älvdalens spelmanslag. Hantverks och kavelgrisförsäljning, fisketävling för barn upp till 13 år, Åk flotte på Nässjön, Tipspromenad, Paketlotteri,
Veteran.moped/bilutställning, Ponnyridning & underhållning av KGB (Kritz, Görn & Bo) med mera.

Måndag 23 juli - Brindberg och Åsens dag

Kl 8:30 i Brindberg kan man följa med korna till skogen på bete. Servering av fäbodfrukost med hemgjorda produkter mellan 8:30-11:00. Det finns hantverkare på plats som visar upp sina kunskaper och säljer sina alster. Försäljning av tunnbröd, kavelgris, messmör, bondsmör m.m. Underhållning med musik & sång, kardning och spinning av hundull, blomsterutställning m.m

I Åsen den 23:e Juli är det aktiviteter mellan 12-16 i bystugan. Sprittz Sprittgården är på plats och berättar om sin verksamhet, Fotoutställning av Kerstin Surmas, Theres Timber säljer fårprodukter samt har får och lamm med sig, ponnyridning, Servering av souwatt'n, saft & kavelgrissmörgåsar, tunnbrödsbakning och försäljning m.m I Knutstugan är det aktiviteter mellan 12-14 med museum & fotoutställning.

Tisdag 24 juli - Finnmarksdagen i Nornäs 

Hantverkare som tillverkar och säljer sina alster, servering av kolbullar, souwatt'n, våfflor, kaffe med bröd, konstutställningar, vildmarkens draghundsklubb visar hundar och informerar, Offroad Adventure Sweden finns på plats. Fjåsbokkanes Kafi är öppet. Kjell Thiger & Kepsfolket finns på plats för att bjuda på musik.

Onsdag 25 juli - Blybergsdagen 

Har aktiviteter mellan 10-16. Hantverkare finns på plats, Musik av Blybergsspelmän, Dagens porfyrhantering och försäljning av dess produkter och man kan vinna ett porfyrsmycke, Försälning av hemslöjdsprodukter & kavelgris m.m. Blybergslunch med bl.a älgkött, skinka, sill, omelett, potatissallad m.m samt servering av hembakad jordgubbstårta, fikabröd, kaffe & läsk. Utställningar med skrotkonst & veteranbilar. Promenadbingo och tipstolva.

Torsdag 26 juli - Evertsbergsdagen

Har aktiviteter mellan 11-15. Musikunderhållning av pannrumsgänget med musikkruss kl 12, Smedjan är öppen, lotterier, tunnbrödsbakning och försäljning, hantverkare och försäljning, Souwatt'n, tutul, kaffe & hembakat. m.m På kvällen spelar Westlights & Erika Jonsson på Boggberget.


Fredag 27 juli - Västängsdagen

Har aktiviteter mellan 11-16. Kavelgrisbakning och försälning, kvarntrollet kommer för att träffa alla barn, malning i kvarnen, hantverkare, tillverkning och försäljning, sagostund för barnen 11:30 och 14:00, Konstutställning i smedjan, servering av kaffe med dopp, västängsbakelse, korv med bröd, porfyrtallrik med grillade revbensspjäll och potatissallad. Tipspromenad för barn och vuxna med priser, Ankrace med priser, guidad visning av porfyrverket, Lias trädgård har öppet, musikunderhållning med Kjell Tiger.

Text från Visit Dalarna

// Lis Karlsson