Nystartat företag i Älvdalen nominerat till Ung Dalakraft

Nu pågår omröstningen av årets ung dalakraft, du kan vara med och rösta. Omröstningen håller öppet till midnatt den 2 november. Det nystartade Älvdalsföretaget No Connection är ett av de nominerade företagen. Rösta här!

No Connection - nystartat företag i Älvdalen

No Connection är ett företag som vill genomföra projekt, företagsevenemang och aktiviteter där ingen uppkoppling till internet är tillåten.
Eftersom att besökare och deltagare inte får vara uppkopplade kommer människor mötas och umgås på mer närvarande sätt. De kommer även ta in omgivningen och upplevelsen på ett bättre sätt. Företaget vill att människor ska få upp ögonen för det vackra som finns omkring dem.Idag är telefonen människans käraste ägodel.


Hela livet finns där i. Men hur mycket fokuserar vi på det som faktiskt betyder nått. Livet utanför?

No Connections första projekt är en äventyrsutmaning i Älvdalen, mitt ute i vildmarken.
I en vecka kommer åtta deltagare att bo tillsammans i stugor och uppleva Älvdalens natur och aktiviteter. Deltagarna kommer bland annat att vandra, endast laga mat över öppen eld, fiska, paddla kanot och kajak, sova under öppen himmel och kommunicera och socialisera sig med varandra.
Med No Connection vill Lina Karlsson bidra till att människor ska må bättre. Inga droger eller alkohol är tillåtet.
- Vi kommer att dokumentera tiden deltagarna är här för att se hur det påverkar dem att vara utan uppkoppling och istället vara ute i naturen.

Lina Karlsson kommer att ha samarbeten med flera företag i Älvdalen.

Klicka här för att se filmen.

Jag vill att människor ska få en möjlighet till att komma ut i naturen och göra utmanande aktiviteter som kan bidra till välmående och möten med nya människor.

No Connection uppmanar aldrig något att helt sluta med sociala medier eller att lägga ifrån sig telefon, vi vill däremot ge en möjlighet att komma till oss för en paus till dom som behöver.


No Connection kommer i framtiden jobba med äventyrsutmaningar för olika åldrar och även ungdomsläger i Älvdalen med fokus på att vara helt närvarande och umgås utan telefoner. Företaget kommer också jobba mycket med företagsevenemang.
Källa: Ung Dalakraft

Ung Dalakraft

Ung dalakraft är ett initiativ från Dalakraft framtaget för att inspirera och hjälpa Dalarnas unga förverkliga sina idéer, projekt och drömmar. Vi på Dalakraft älskar att tänka i nya banor och tycker idéer som kan bidra till större sysselsättning bland unga och som ger dem chansen att utvecklas förtjänar uppmärksamhet och stöttning.
Läs mer om Ung Dalakraft här!

// Lis Karlsson