Nyhetsbrev från näringslivsenheten Juni 2019
Snart krävs tillstånd för att sälja tobak
Från och med 1 juli behöver du tillstånd för att sälja tobak och/eller e-cigaretter till konsumenter. Tillstånd ansöks hos kommunen, ansökningsblankett och mer information finns på nedanstående länk. 
Vid frågor kontakta: Älvdalens Kommun, tel: 0251-313 00

Vill du påverka innehållet i yrkesutbildningarna?
Älvdalens Kommun arrangerar branschträffar för företagare inom olika branscher. Dessa träffar mynnar ut i att du som arbetsgivare får möjlighet att påverka innehålet samt vem som får gå på arbetsförmedlingens yrkesutbildningar. 
För mer information kontakta: Jimmy Sys, Projektledare, tel: 0251-311 50,jimmy.sys@alvdalen.se

Vilka enkla jobb finns på din arbetsplats?
Enheten för Arbete och Integration vill veta vilka enkla jobb som finns på din arbetsplats.
Det kan handla om enkla uppgifter som inte kräver någon utbildning eller endast grundläggande sådan. Som till exempel ordna fika, inköp, sköta disken, städa, hämta post, sortera och märka, plocka ut sopor eller vattna blommor.
Det kan vara uppgifter som du och/eller din personal har svårt att hinna med, men som är svårt att anställa någon för att göra. Anställningsstöd via arbetsförmedlingen kan vara aktuellt.
Har du behov av rekrytering eller avlastning - svara på vårt formulär: 

Frukostmöten hösten 2019
I samarbete med Företagarna arrangerar Näringslivsenheten 9 frukostmöten per år. Förutom frukost bjuds du på mingel, trevlig samvaro och nyttig information. Datumen för höstens möten är: 
28 Augusti - Älvdalen
23 Oktober - Älvdalen
27 November - Idre
4 December - Älvdalen

Frukost från 07:00, mötet startar 07:30 och avslutas senast 09:00.
Kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs. Varmt välkomna.
Information om innehåll, plats och gäster publiceras närmare via:
Facebook Näringsliv Älvdalen

Driver du ett företag inom besöksnäringen och vill ta steget mot en internationell marknad?
Till hösten startar Visit Dalarnas utvecklingsprogram Kurbits Export och det finns några platser kvar till kursen som genomförs i Norra Dalarna. Syftet med Kurbits Export är att ditt företag ska kunna producera, marknadsföra och sälja turistiska produkter och tjänster för andra marknader än den svenska. Mer information finns på nedanstående länk: 

Kostnadsfri nystartsrådgivning
Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning för dig som vill starta eget företag, överta eller redan har startat och behöver ett bollplank.
Boka din tid via nyföretagarcentrums hemsida.
Länk: Nyföretagarcentrum Norra Dalarna

Vill ditt företag bli partner till Nyföretagarcentrum?
Genom ett partnerskap främjas nyföretagande i kommunen och ni stötar tillkomsten av nya, livskraftiga företag.Partnerskap finns i flera nivåer och är beroende på ditt företags storlek, pris från 1000 kr - 20 000 kr per år.
Kontakta Therese Nielsen för mer information norradalarna@nyforetagarcentrum.se

Utbildning i Ansvarsfull Alkoholservering
Älvdalens Kommun arrangerar en 2 dagars utbildning för dig som arbetar med alkoholservering. Oavsett om du är krögare, servitris/servitör, entrévärd eller ordningsvakt är detta utbildningen där du lär dig, det praktiska i ditt arbete på serveringsstället såsom att förutse risksituationer och lämpligt sätt ingripa för att bibehålla ordning och nykterhet på krogen. Målet med utbildningen är att minska krogrelaterat våld, minska överservering, minska narkotika i krogmiljö samt minska risken för att underåriga köper alkohol på krogen. Obs begränsat antal platser. Anmälningsinformation och mer information finns på nedanstående länk:

Företagsbesök
Under hösten kommer näringslivsenheten tillsammans med kommunledningen genomföra 15-20 företagsbesök för att få bättre insyn i företagarens vardag och nya kontakter.
Vill du ha besök?
Kontakta oss!
Karin Ljudén, 0251-312 26, karin.ljuden@alvdalen.se
Camilla Garbergs, 0251-312 21, camilla.garbergs@alvdalen.se

Nyhetsbrev
Får du inte våra nyhetsbrev? Registrera dina uppgifter i kommunens företagsregister för nyhetsbrev och om du vill kan ditt företag bli synligt på kommunens hemsida. https://business.updatesystem.se/alvdalen/company-create