Tredje företagsstafetten: Profil46 och Anglerman fishing adventures

Erja skickade oss vidare till entreprenören Michael Nyberg i företagsstafetten, som parallellt med konsultuppdrag för Destinationsbyggarna driver företagen Profil46 och Anglerman fishing adventures.
Mikael Nyberg som driver Profil46 och Anglerman
fishing adventures
Företag: Anglerman fishing adventures och Profil46 AB
Ägare: Michael Nyberg
Besöksadress: Dalgatan 146
Anställda: 0 anställda

Berätta om din verksamhet:
Jag har tre separata verksamheter, Profil 46 som arbetar med affärsutveckling av både företag, organisationer, event, profilering, projektledning och grafisk profilering. Ett av dem mer kända projektet är utvecklingen av varumärket Powered by Johan och även i byggandet av Johan Erikssons ombyggda Turtle Wax Dodge Charger RTR, en bil fått enorm uppmärksamhet och varit på 6 månaders turné i USA med SEMA Show i Las Vegas och medverkande på Jay Leno´s garage på TV som kronan på verket. Profil46 bidrar med plattform och struktur för att nå ut över hela världen.

Destinationsbyggarna affärsutvecklar både enskilda företag och aktörer i den offentliga sektorn inom besöksnäringen och nu jobbar vi aktivt i bl a Gästrikland.

Anglerman erbjuder unika fiskeupplevelser med kunder från hela världen. Vi levererar unika upplevelseresor för fiskare av fiskare. Upplevelserna varierar från avancerat laxflugfiske i nord-Norge eller Alaska, till guidningar i flugfiske eller isfiske hemma i Älvdalens kommun med omnejd. Vi arrangerar även företagsevent för både kunder och medarbetare och söker flera kunder i det segmentet lokalt.

Hur kommer det sig att du startade det här företaget?
Jag såg potential och behov.

Vart är du om 5 år?
Jag reser mindre och arbetar mer lokalt. Mer tid hemma.

Vad har ni på gång just nu?
I somras flyttade jag in i Sven Larsson gamla butikslokal på Dalgatan. Jag har börjat göra iordning lokalerna för Profil46 & Anglerman så välkomna in om jag är på plats.
Jag har flera destinationsutvecklingsuppdrag just nu och har en del affärsutvecklingsuppdrag via profil46, och isfiskesäsongen närmar sig så det finns att göra.

Hur samarbetar ni med andra företag i Älvdalen?
Via Anglerman har vi flera underleverantörer i Älvdalen och på andra plaster i Sverige och världen för att kunna levererar högkvalitativa upplevelser utifrån kundens specifika behov.
Inom profil46 har vi några lokala kunder, med bland annat Älvdalsbygg & Hyvleri AB som vi jobbat tätt med i snart två år och ser gemensam affärsnytta med det. Målet är att ha fler lokala samarbeten.

Vad är det bästa med att vara företagare i Älvdalen?
Friheten och närhet till större marknader som till exempel Sälen och Idre.
Naturen och lyxen med att ha 5 minuter till älven från kontoret är något som jag försöker uppskatta så mycket som möjligt!

Michael skickade stafettpinnen vidare till Robert som driver Villys Gräv.


Läs mer om våra företagsstafetter:
ErJa Mur & Kakel
Älvdalsfönster


//Frida Torsein