Företagsbesök på Hotell ÄlvdalenEn solig dag i slutet av oktober fick Hotell Älvdalen besök av Camilla, Frida och Karin från näringslivsenheten samt kommunalrådet Kjell Tenn.

Ägarna Malin och Linus Zetterman möte upp och berättade om verksamheten. Hotellet har 17 anställda, men på lönelistan finns det mellan 20–30 personer varje månad. Hotellet har en stabil beläggning och sommaren är hotellets högsäsong.

Vintertid erbjuder hotellet halkkörning för blåljuspersonal och under lågsäsong har de flera återkommande simklubbar som har träningsläger i Älvdalen.

Hotellet har några större event varje år och snart är det dags för årets julshow med julbord. Hotellet handlar lokalt och i restaurangen används närproducerade produkter.

Malin och Linus anser att en stor utmaning för framtiden är kompetensförsörjningen, det är svårt att hitta och rekrytera personal. Samarbetet med kommunen fungerar bra, men regelbördan och regelkrånglet är ett problem.

I år gör vi på näringslivsenheten minst 20 företagsbesök tillsammans med kommunalrådet för ökad kunskap och dialog. Vill du ha besök av oss? Kontakta oss!