Företagsbesök hos Rindi

På en av augustis varmaste dagar gjorde Näringslivskontoret tillsammans med representant från Svenskt Näringsliv, Henrik Navjord, ett besök på Rindis pelletsfabrik i Märbäck.

Lars-Erik Heed, Karin Ljudén, Åsa Bäcke, Hans Moss och Tomas Wiklund bland sand-(pellets)dynerna...

 

Anläggningen ingår sedan 2014 i norska Solör bionergikoncern som även har verksamhet inom fjärrvärme. På anläggningen i Älvdalen jobbar 18 - 20 medarbetare, råvaror köps in från lokala sågverk och förädlas där till pellets.

Koncernen har tre pelletsfabriker i Sverige och Älvdalen är den största. I snitt anländer 16 långtradare med material från sågverken varje dag och fyra går ut med färdig pellets. Vid byggandet av pelletsfabriker så placeras de medvetet strategiskt nära råvaran för att undvika långväga transporter med stor miljöpåverkan, därav är Älvdalen en bra bas för industrin.

Verksamheten har inte upplevt någon större påverkan gällande pandemin, man har inte behövt permittera eftersom efterfrågan på pellets är stabil. I stället har man satsat och byggt ett nytt lager under sommaren som istället erbjudit arbetstillfällen.

Kommunen gör företagsbesök för ökad kunskap och dialog.
Vill du ha ett besök av oss kontakta oss på Näringslivskontoret.