Företagsbesök på Idre Bygg & Järn

Urban Hällberg och Karin Ardefelt utanför Idre Bygg & Järn
I fredags var det dags för företagsbesök i norra delen av kommunen igen. Jag och min kollega Karin Ardefelt besökte Idre Bygg & Järn på förmiddagen och träffade Urban Hällberg som är butiksansvarig.
Urban berättade att han jobbat som platschef sedan 2007 och att Idre Bygg & Järn idag ägs av Handelsgruppen som ligger under Rågsveden - Sveden Trä AB i Äppelbo.
- Att ha en ägare med finansiella muskler ger oss möjligheter att ha ett stort sortiment av varor i lager vilket ger kunderna en god service här i Idre, berättar Urban. Idag är det viktigt att ha en attraktiv butik med ett bra sortiment som lockar till köp. Kvinnorna tar större del i köpbeslutet idag och det är mer än bara plank som skall finnas i ett byggvaruhus, fortsätter Urban.
- Våra kunder är både företag och privatpersoner från Idre, Sälen, Härjedalen och Norge. Vi har ett stort upptagningsområde och många som återkommer för att vi har ett bra läge här i Idre.
Vi fortsätter diskussioner om personal, samarbete mellan byggföretag i Idre, offentlig upphandling mm.
Idre Bygg & Järn har idag sex anställda - fyra killar och två tjejer.
- Det är viktigt att ha en bra och serviceinriktad personal. Kunderna ställer höga krav på kunskap och vill ha mycket råd och tips, fortsätter Urban. Vi har ett bra samarbete med arbetsförmedlingen som hjälper till vid rekrytering.

Urban visar oss runt i den stora butiken och man blir mycket lockad till köp.
På min fråga om "Maritn Timell-effekten" svarar Urban:
- Det är och har varit en inredningstrend under en period nu - många privatpersoner är våra största kunder då behovet av renovering av de "gamla" fjällstugorna är stor. Dessutom är det ju en hel del nyproduktion som ger oss bra affärer!
Hur ser du på framtiden? frågar vi vidare.
- Vi ser mycket positivt på utvecklingen i området och vi kommer att jobba vidare med att vara en bygghandel med ett bra sortiment med hög kvalitet.

Vi tackar Urban för att vi fick komma och ta del av hans verksamhet och åker vidare till Särna och nästa företagsbesök.
//Karin Hellström