Företagsbesök hos Kurvans tyg och kläder AB i Idre

I veckan har vi gjort ett företagsbesök hos Kurvans tyg och kläder AB i Idre. Det var två energiska och glada systrar som mötte oss i butiken. Om man ska sammanfatta företaget så kan man säga att det är väldigt många butiker i ett.


Pia Åslund, Mimmi Åslund, Peter Egardt, Frida Torsein, Anna Lia, fotograf: Karin Ardefelt 


I butik kan du köpa herr-, barn-, dam-, bad-och ytterkläder, gardiner, lakan, tyg, garner, sömnadstillbehör, smycken, kortvaror m.m. Här finns dessutom en liten sömnadsateljé där de lägger upp byxor, syr gardiner,  dynor och mycket mycket mer.


Anna Lia Pia och Anna berättar att de nu har drivit butiken i 27 år. För några år sedan var de på väg att bygga ut butiken men i stället öppnade de en butik till mitt i centrala Idre som heter "Syrran och jag". I dag är det Pia och Ann som jobbar i butikerna tillsammans med Mimmi Åslund och Kim Åslund. Tyvärr så hann vi inte besöka den andra butiken, men vi kommer en annan dag Kim Åslund.

Det som vi kunde se under vår korta visit var att här saknas inte någon service. Varje kund verkar vara individuell och viktig.
Det är den personliga servicen som gör att jag gärna handlar i den mindre butiken, allt blir liksom så mycket lättare. I butiken finns ett litet skrädderi och här lägger de upp alla byxor så att de passar dig och kan du tänka dig att det ingår i priset. Det kallar jag service. På bilden ser du Anna och Pia i diskussion med Peter Egardt, och jag måste förtälja att till och med Peter som inte är något "Fan" av klädbutiker tyckte att detta var ett mycket spännande företagsbesök.Anna Lia, Pia Åslund och Peter Egardt

Det är alltid lika inspirerande att träffa dessa engagerade tjejer som bara tycks se möjligheter. Vi tackar för den energi som ni gav och för de frågor som ni skickade med oss.


//Karin Ardefelt o Frida Torsein