God jul och gott nytt år

2017 har varit ett händelserikt år. Det fullkomligt bubblar i näringslivet i vår kommun.
Mycket har hänt under 2017 och mycket är på gång. De har verkligen varit ett riktigt händelserikt år. Älvdalens kommun blev årets klättrare i Svenskt näringsliv. D.v.s Älvdalen gick upp 96 placeringar och blev årets klättrare. Läs fakta här.

För tredje året i rad tog företaget Skistart tog hem utmärkelsen årets e-handlare. Länk: ”Årets e-handlare inom sport.

Vi har dessutom tre nominerade företag till stjärngalan. Länk: Dalarna Business utmärkelse- stjärnan 2017 som går av stapeln den 25 januari 2018 på Galaxen i Borlänge. De nominerade företagen är Johanna Malm, på Johanna Malms Flora AB, Pressmaster AB samt Jarle Mosshäll, 3 Vision AB.

Rockdale blev Årets Kooperativ. Varje år utser Coompanion Årets Kooperativ i Dalarna. Det är Marit Norin och Torbjörn Zakrisson som tillsammans driver kooperativet Rockdale. Länk Rockdale

Fyra filmer för inflyttning har gjorts i samarbete med Idre Fjäll. Titta på filmerna här: Dra åt skogen.

Det har hänt och händer mycket på fjällanläggningarna Idre Fjäll , Fjätervålen och Idre Himmelfjäll och Grövelfjäll . B.la. investeringar för 1,2 miljarder, Idre fyller 50 år 2018, Europacup, telemarksläger. Läs mera här

Projket Framsteg startades under hösten. Projektet riktar sig till ungdomar mellan 16 och 25 år som har drömmar om eget företagande. Länk projekt Framsteg.

Projekt F7 som pågått i två år inleder nu sitt tredje och sista år 2018. F7 är ett samverkansprojekt mellan kommunerna i Älvdalen, Orsa, Malung-Sälen, Vansbro, Rättvik, Leksand och Mora. I Älvdalen jobbar Karin Ljudén som företagsrådgivare med främst rådgivning till befintliga företag samt generationsväxling i projektet. Länk F7

2017 var också året då flera evenemang hölls, b.la Företagsmässan, Särna Festvecka, Musik och motorfestivalen, VM i Särna för draghundar och ett stort antal andra spännande evenemang runt om i vår stora kommun såväl vinter, vår, sommar som höst. Bygget av Älvdalens skola som påbörjades våren 2016 och som var ett av länets största byggprojekt fortskrider. Fibernätet växer. Nya medarbetare på näringslivsavdelningen har vi också fått.

Vi tar julledigt från 22 decembers senare del av dagen och är tillbaka efter jul- och nyårshelgerna - på återhörande då!

Lis Karlsson och Karin Ardefelt