Trängslets regleringsfond - sista dag att lämna in ansökan är 31 december

Nu är december snart slut och då är det hög tid att lämna in ansökan till Trängslets regleringsfond för er som går i sådana tankar. Vi vill också passa på att informera lite mer om alternativa medel att söka som kanske skulle passa just ert projekt, exempelvis stipendier och Allmänna Arvsfonden.

Sök före 31 december!

Trängslets Regleringsfond
Kommunstyrelsen har satt upp ett antal kriterier som en ansökan ska uppfylla, och de kriterier är: Förbättringar avseende miljö, energi, jämställdhet, integration, mångfald. Investeringar som främjar näringsliv, service för bygden och ungdomars tillvaro är prioriteringshöjande. Bidraget får inte lämnas till flyttbara investeringar. Läs mer och ansök

Det brukar vara många som slåss om dessa bygdemedel och därför är det många som går igenom ansökningarna innan de beslutas. Kommunstyrelsen beslutar om prioritering av ansökningarna och lämnar förslaget till Länsstyrelsen Dalarna. Det är Länsstyrelsen Dalarna som fattar det slutgiltiga beslutet om fördelningen. Blankett för ansökan och information om hur du ansöker.

Andra fonder samt Allmänna Arvsfonden
Kanske har din förening en idé som skulle kunna platsa som en ansökan till Allmänna Arvsfonden. Allmänna Arvsfonden erbjuder två sorters stöd: projektstöd och lokalstöd. Allmänna arvsfonden har också en sida med andra fonder man kan söka.


Läs mer:
Företagsbesök i Särna
Välbesökt frukostmöte i Idre
Förstudie om nod för Rekryteringslots
Nyhetsbrev november 2021



// Frida Torsein