Coompanion Dalarnas utbud för dig som företagare

Coompanion Dalarna har under våren tre evenemang för dig som företagare, idébärare och civilsamhälle. Evenemangen sker digitalt och ett av dem är till för dig som bär på en ny idé och vill få idén prövad av en kunnig panel.

Från idé till affärer: Del 4 ”Stabilisering”
Kanske är det den här våren du tar din idé vidare från tanke till handling?
Värm matlådan och häng med på vårens digitala lunchseminarium där vi under fyra onsdagar fokuserar på fyra olika stadier i idéutveckling.
Idé, koncept, utveckling och stabilisering.
Varje seminarium gästas av fyra olika samhällsentreprenörer som idag driver sitt mål om ett bättre samhälle någonstans i Sverige.
Onsdagen den 11 maj siktar vi in oss på stadiet ”stabilisering”, där du kommer att få lyssna till Moussa N’diaye från Rapatac och få stöd och tips från Coompanions rådgivare. Moussa kommer att berätta om deras resa och vi skickar med dig verktyg som hjälper dig att få din idé att växa.

Varje seminarium spelas in och går att se i efterhand via Coompanion Dalarnas YouTubekanal.

När: Onsdag 11 maj kl. 12.00-12.45.
Plats: Vi träffas digitalt via Zoom.
Eventet är kostnadsfritt.
Anmäl dig här

Från idé till affärer genomförs av Coompanion Dalarna och Region Dalarna inom regionala Huben för affärsutveckling av socialt företagande och social innovation.


Seminarium om social innovation
Intresset för sociala företag och social innovation ökar i takt med att samhällsutmaningarna blir allt fler. Samtidigt växer förståelsen om vikten av civilsamhällets ofta ovärderliga bidrag till ett hållbart och väl fungerande samhälle. Här reder vi i begreppen och får till oss ny kunskap och goda exempel tillsammans med framstående representanter för akademi, näringsliv/ sociala företag, offentlig sektor och civilsamhället. Ny kunskap och erfarenheter som tar oss in i morgondagen där sociala företag och sociala innovationer bidrar till att lösa Dalarnas samhällsutmaningar för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i alla delar av länet.

Digitalt seminarium – Fredag 13 maj, kl 10–12
Anmäl dig här – senast 11 maj


Har du en samhällsnyttig idé? Sök in till Social Business Board!
Vi står inför många samhällsutmaningar som kräver nya kreativa lösningar. Tisdagen den 31 maj är det dags för digital Social Business Board i Dalarna, ett tillfälle för dig att presentera din idé för en panel av professionella rådgivare.
Vi hjälper dig att utveckla din idé om att bidra till ett bättre och mer hållbart samhälle. Oavsett om du precis har fått din idé eller om du är igång med en verksamhet så är du välkommen att söka till detta tillfälle.
Under tillfället den 31 maj kommer du få 5–10 minuter på dig att presentera din idé. Panelen bidrar med kunskap, nätverk och vägar för att ta din idé vidare.
Det finns ett begränsat antal platser så passa på att ansöka redan idag, sista anmälningsdag är söndagen den 15 maj. 

Social Business Board genomförs av Coompanion Dalarna och Region Dalarna inom regionala Huben för affärsutveckling av socialt företagande och social innovation. I samarbete med Dalarnas företagsfrämjare och näringslivsutvecklare. Dalarna Science Park, Sparbanksstiftelsen Dalarna, NyföretagarCentrum Norra Dalarna, mfl.



Läs mer:


//Frida Torsein