Nyhetsbrev näringsliv april 2022

Nu finns ett rykande färskt nyhetsbrev till näringsliv ute. Läs om Jobbnätverket i norra Dalarna, Visit Dalarnas träff i Älvdalen samt slutkonferensen för projekt Framåt.

Möjlighet för dig som företagare att sprida dina lediga tjänster
Mora, Orsa och Älvdalens kommuner blåser nu nytt liv i den facebooksida som tidigare hette Jobbnätverket i Mora/Orsa. Det nya namnet är "Jobbnätverket i norra Dalarna". Syftet med denna sida är att erbjuda företag i våra delar av länet ytterligare en kanal att få ut sina lediga tjänster och bidra till att öka antalet som ser annonserna. Denna facebooksida har i dagsläget 2 370 följare och 2 310 gillare.

Frida Torsein administrerar sidan för Älvdalens kommuns del. Mejla din jobbannons som du vill få ut på Jobbnätverket i norra Dalarna. Jobbnätverket i norra Dalarna


Varmt välkommen på slutkonferens för projekt Framåt - 27 april, Kulturhuset, Idre (även digitalt)
Välkomna till en dag fylld med inspiration och kunskap!
Under 18 månader har Älvdalens kommun genom projekt Framåt erbjudit kompetenshöjande insatser kopplat till arbetsmarknadens ökade krav på digitala kunskaper. Nu är det dags att summera projektet, se dess resultat och lärdomar men också blicka framåt – Vad ser vi för trender, utmaningar och möjligheter kopplat till den digitala omställningen?

När: Onsdag den 27 april kl. 10 - 14
Plats: Kulturhuset centralt i Idre, eller digitalt via Teams.
Pris: Kostnadsfritt, lunch och fika ingår för de som är på plats
Anmälan: Fyll i bokningsformuläret

Program
10.00 Projektledare Daniel Nilsson hälsar välkomna och visar resultatfilm
10.15 Visit Dalarna framtidsspanar och berättar hur de kan hjälpa dig
10.45 Region Dalarna, omställningsprojekt K.R.O.K
11.00 Mingelpaus11.15 Dalarnas Science Park - Digitalisering och innovation
11.45 Företagarna Särna, Idre och Grövelsjön - Samverkanspart
12.00 Lunch – Dagens lunch
13.00 Affärskompetens Digilo – Korta kurser i digitalisering
13.10 Ibrahim Talar – Tillit och mångfald
13.55 Avslutningstal Kommunalråd Kjell Tenn, Älvdalens kommun

Det går lika bra att vara med fysiskt som digitalt. Men det är viktigt att du anmäler dig även om du deltar digitalt så att du får en länk till konferensen.

Projekt Framåt finansieras av Europeiska Socialfonden och Älvdalens kommun. Du kan läsa mer om projektet på Älvdalen kommuns hemsida.
Anmäl dig till slutkonferensen!


Älvdalens kommun på Älvdalens Företagsmässa 6-7 maj
Älvdalens kommun kommer att ha en monter på Älvdalens Företagsmässa den 6-7 maj 2022. Temat för mässan i år är rekrytering och därför kommer vi att ha bemanningsenheten och personal på plats för att diskutera jobbmöjligheter på Älvdalens kommun. Bland oss som bemannar monter finns bland annat bemanningen, fiber, miljö, IFO - familjebehandlarna, krisberedskap, personal, näringsliv, Nyföretagarcentrum och många fler! Självklart kommer vi också att bjuda de som besöker oss på flera quiz med riktigt fina priser. Biblioteket kommer på fredagen att erbjuda bland annat VR-vandring.

Varmt välkommen att besöka oss på Företagsmässan!
Läs mer samt program för kommunens monter


Fullt ös i Särna 11-12 maj
Den 11-12 maj klockan 10-17 båda dagarna är det dags för Fullt Ös i Särna. Det är att liknas vid ett öppet hus. Du får tillfälle att träffa handläggare inom miljö, bygg, plan, mark, trafik och gata, näringsliv, vård och omsorg, demokratisamordning, integration, budget och skuld, Coompanion Dalarna, Nyföretagarcentrum och mer!

Välkommen att träffa oss på Särnakontoret 11-12 maj!
Läs mer på kommunens hemsida


FRAMTIDSTRO & FRAMTIDSORO – landsbygdens stora frågor. Coompanion Dalarna bjuder in till hybridseminarium
I politiken talas det mycket om klyftan mellan land och stad. Här är fokus istället på landsbygdens egen omvandling; vilka är landsbygdens stora framtidsfrågor? Nya industrier, energisystemi omvandling, nya invånare och klimatkrisen som allt starkare drivkraft till förändring.

Föreläsningen riktar blicken mot landsbygdens framtid. Vi har bjudit in Erik Westholm att hålla ett seminarium kring landsbygdens och dess utmaningar. Deltar gör också Karin Löfstrand, processledare regionala serviceprogrammet Region Dalarna, Susanna Heldt Cassel, professor i kulturgeografi Högskolan Dalarna, Gunnar Barke, projektledare servicepunkter i bygdegårdar, Älvdalens kommunoch representant från lokala utvecklingsgrupp i Älvdalens kommun.

VAD: Seminarium "FRAMTIDSTRO& FRAMTIDSORO – landsbygdens stora frågor"
VAR: Älvdalens hotell
NÄR: Torsdagen den 28 april Kl 10.00–11.30
FIKA: Kaffe och smörgås finns från 09.30
ANMÄLAN: Gör du via denna länk.

Deltagarna på plats kan efter Coompanions föreningsstämma delta i gemensam lunch som beräknas påbörjas kl 12.30. Anmäl dig. Länk till dig som vill delta digitalt skickas ut någon dag innan.


Enkät till matproducenter
Är du mat-/dryckesproducent inom SITE-området (Sälen, Idre, Trysil, Engerdal) och vill nå ut till en ny målgrupp? Genom att svara på vår enkät/undersøkelse är du med och bidrar till utvecklingen av skandinavisk måltidsturism inom SITE. På så vis kan du bidra till att utveckla din synlighet, traditioner och lokala matmiljöer i hela SITE destinationen. Klicka här för att komma till enkäten.

Destinasjon Trysil har i år valt att slå ihop/sammen “Til Topps-konferansen” med SITE-konferensen. Detta sker den 2 juni 2022, med deltagare från regionens besöksnäringsföretag/reiselivsbedrifter, kommuner och län/fylkeskommuner. Deltagarna på konferensen kommer att bli presenterade för regionens matproducenter. Ta tillfället i akt att visa upp vad du producerar och få ännu större upptagningsområde/nedslagsfelt og flere potentiella kunder. Önskar du mer information, sänd SITE dina kontaktuppgifter/kontaktinformasjon.


Visit Dalarna bjuder in till träff för besöksnäringsföretag i Älvdalen 9 maj
Nu vill Visit Dalarna träffa er alla som är engagerade i besöksnäringen i Älvdalen, så att vi tillsammans kan inspirera och informera varandra om vad som är på gång. Vi kör ett kort och effektivt mötesforum enligt nedan så hoppas vi att ni har möjlighet att delta.
Välkomna!

Outdoor och kultur som reseanledning till Älvdalen
– så kan vi tillsammans berätta för gäster vad som händer i Älvdalen nu i sommar och i framtiden!

Du som är engagerad i besöksnäringen i Älvdalen är varmt välkommen till inspirations och mötesforum den 9 maj klockan 15.00-17.00 på Tre Björnar. Vi bjuder på fika, anmälan senast den 2 maj till. Anmäl dig till träffen. Du får ta del av trender, nyheter och konkreta tips för att vi tillsammans kan få fler besökare till Älvdalen redan nu i sommar och i framtiden. Vi vill veta vad som händer hos er i sommar, era visioner och framtidsplaner. 


Krögarträffar under 2022
Tisdag 24 maj, kl 14-16 Älvdalen (Hotell Älvdalen)
Tisdag 22 november, kl 14-16, Idre (Lodjuret i Idre)
Meddela gärna alkoholhandläggaren önskemål på diskussionspunkter eller föreläsningar så ska vi försöka tillmötesgå detta.
Kontakta alkoholhandläggaren


Sammanfattning av frukostmöte på Hotell Älvdalen 8 april
Fredagen den 8 april hölls frukostmöte på Hotell Älvdalen, som även sändes digitalt via kommunens hemsida. Fysiskt på plats fanns ett 40-50-tal besökare och ett 20-tal som tittade på den streamade varianten. Vi fick lyssna till bland annat Vandrarhemmet i Åsen Uvboet, Indikavi, Nyföretagarcentrum samt viktig information om krisberedskap och flyktingmottagande.
Läs sammanfattningen av frukostmötet
Se frukostmötet via kommunens hemsida


Läs mer:
Sammanfattning av frukostmötet
Stöd till laddinfrastruktur
Däckupphandling
Nyhetsbrev näringsliv mars 2022


//Frida Torsein