Tjugoförsta företagsstafetten: Blybergs el

I fredags träffade vi Blybergs El AB i företagsstafetten, som Älvdalens VVS skickade oss vidare till. Blybergs El AB drivs av Jan Olsson och förutom han själv arbetar även Jonas Hård i företaget.

Ägare: Jan Olsson.
Besöksadress: Blybergsvägen 77.
Anställda: Sammanlagt 2.

Jonas Hård och Jan Olsson på Blybergs el samt
Frida Torsein, Älvdalens kommun

Berätta om ert företag/tjänster/produkter:
Företaget är baserat i Älvdalen, men vi utför också arbeten i våra grannkommuner. Vi sätter en ära i att ha goda relationer med kunder och att utföra ett seriöst och säkert arbete. Vi har två fullutrustade servicebilar och utför alla typer av elinstallationer, inom till exempel nybyggnation, renoveringar och service. Vi har många olika typer av kunder, både privatpersoner, företag och industrier med mera. 

Hur kom det sig att du startade/köpte detta företag:
Jag var anställd och företaget jag arbetade på gick i konkurs. Det gjorde att jag tog chansen att starta eget. Jag hade länge tänkt på att bli egenföretagare, så steget var inte långt. Jag trivs med att både arbeta praktiskt och ha administrativa sysslor såsom projektplanering och kundrelationer. 

Hur ser företaget ut om fem år:
Jag skulle tro att företaget ser ut som det gör nu. Detta är en lagom nivå. Vi hoppas på samma sysselsättningsgrad och på fortsatta goda samarbeten med alla trevliga kunder och leverantörer. 

Vad har ni på gång just nu:
Vi har flera pågående projekt, bland annat nyproduktion i Grönklitt och Sjurby och även löpande servicejobb. Det finns alltid mycket att göra, vilket vi är tacksamma för.

Hur samarbetar du med andra företag i Älvdalens kommun:
Vi samarbetar med många lokala företag inom till exempel VVS och bygg. Det är ett gott samverkansklimat i vår kommun, med många skickliga och inspirerande företagare.

Vad är det bästa med att vara företagare:
Det bästa med att driva företag är att arbeta hårt och målmedvetet och se företaget utvecklas. Det är också ett varierande arbete, med alltifrån kundkontakt och planering till färdiga projekt, vilket är roligt.

Skicka oss vidare till:
Elin Backlunds färg & design AB.

Stort tack till Blybergs El AB, för att vi fick träffa er och lära oss mer om företaget!!


Läs mer:
Rankingen i lokalt företagsklimat
Slutkonferens vandringsleder
Nyhetsbrev Näringsliv
Företagsbesök Fjätervålen


//Frida Torsein