Behöver Du träna inför Vasaloppet? Välkommen till Älvdalens kommun!

Vet Du att två tredjedelar av Vasaloppet går genom Älvdalens kommun?
Starten är i Sälen (Malung-Sälens kommun) och målet i Mora (Mora kommun) - men största delen av Vasalopsleden går genom vår fantastiska kommun.
Här i Älvdalens kommun finns det stora möjligheter att träna skidåkning, fantastiska spår i olika svårighetsgrader. Här finns dessutom massor av snö!
Du kan läsa utförligt om spårstatus, temperaturer och hitta kartor på http://www.skidspar.se/sok.php?t=1&d=1&l=20&k=228&q=&langd En jättebra länk!
Vill Du hitta boende i kommunen kontakta turistbyråerna http://www.visitidre.se/sv/visitidre-Vinter/Kontakt/
eller leta själv på http://www.visitidre.se/. Det finns även möjligheter till träningsläger med personlig träning. Ta med kompisarna och kom hit på ett träningsläger! Ett exempel är http://www.sportkullan.se/skidlager.html

I Älvdalens kommun finns det gott om snö och gott om välpreparerade spår. Bilderna är tagna den 6 januari i Rännkölen, ca 2 mil norr om Älvdalens kyrkby.
Själv bor jag utanför Älvdalens kyrkby och idag har jag varit uppe på Rännkölen och åkt skidor. Jag har ju anmält mig till HalvVasan och StafettVasan och hoppas att jag ska komma i form tills dess. Tro inte att jag är duktig. Nej, jag är en glad amatör som vinglar runt i spåret:) Men jag tycker att det är kul, undebart att vara ute i naturen och att det är ett bra motionsform.
Det var lite kallt imorse här nere i Kallser, - 15, men när jag kom upp till Rännkölen var det -7 - perfekt!
Många hade hittat ut idag i det fina vädret och det är spårat 4,5 km, 10 km och 20 km. För min del blev det 10 km. Här kommer några bilder från den underbara turen, se och njut:





Har Du inte anmält Dig till Vasaloppet ännu? Gå in på http://www.vasaloppet.se/ och gör det nu.
Välkommen till Älvdalens komun - vi kanske ses i spåret!
//Karin Hellström