Många ämnen behandlades på företagarnas styrelsemöte

Företagarna i vår norra del av kommunen har haft styrelsemöte, det var en kall kväll ner mot 29 minus. Några punkter som behandlades var, Frukostmöte, Idre konferensen, Bluffakturor, Stjärngalan, årsmöte med kombinerad pub- och travkväll. Nedan har jag sammanfattat dessa punkter på dagordningen.

  • Dagordningen inför Frukostmötet i norr var uppe på agendan. Vi kommer att vara på Lodjuret i Idre 4 feb 07:30-09:00. (Blandannat så kommer Stefan Linde vår kommunchef  för att  presentera vilka organisations förändringar som kommunen står inför, Carina Alvén  IT-rådgi från Almi kommer.) Dagordning kommer inom kort.

  • Idrekonferens kommer att vara i norra delen av kommunen i år och den kommer att vara15-16 november. Företagarna börjar redan nu att arbeta med detta evenemang. Har du några åsikter eller idéer så kan ni gärna skicka dem till mig så ska jag vidarbefordra informationen. karin.ardefelt@alvdalen.se Om du vill så kan du gå in läsa om 2012 Idrekonferens.

  • Det händer att företagare kontaktar mig när det har fått "bluffakturor", nu vill jag förmedla ut till er som drabbas att företagarna har tagit fram en checklista som beskriver vad man ska göra om man får en bluffaktura.

L
Checklistan finner du på företagarnas hemsida.

http://www.foretagarna.se/Medlemsformaner/Juridisk-radgivning/hantera-bedragerier/Bluffakturor/ägg till bildtext

  • Flera företag är nominerade till stjärngalan i Falun http://stjarngalan.com/ och ett flertal är från den norra regionen i kommunen. Styrelsen har svårt att komma men förhoppningsvis kommer någon representant för att heja fram våra duktiga entreprenörer. Alla vill sända de tappra kämparna ett Lycka till!

  • Årsmöte för företagarna SIG 20/3 på Lodjuret i Idre med kombinerad pub - och travkväll, "det kan vara roligt att göra affärer".


De nominerade  till årets stjärngala från vår kommun är:

De nominerade till Årets Nybyggare är:
Karin och Dick Blaauboer, Turistgården, Särna
Bed & Breakfast och vandrarhem
www.turistgardensarna.com
Motivering: Karin och Dick på Turistgården i Särna arbetar professionellt med paketering och utveckling av produkter inom natur- och ekoturism. Paret är en förebild för hur man kan etablera verksamhet och bli delaktig i samhällsutvecklingen på en liten ort.


De nominerade till Årets Nyföretagare är:
Roger Svingen, Gränsbua i FlötningenGränshandelsbutik
Juryns motivering: Roger Svingen har lyckats vända en negativ trend och med stort engagemang och driv byggt upp en lönsam verksamhet. En kreativ entreprenör som också har visioner på vidareutveckling i bygden.

 
De nominerade till Årets Exportföretag är:
PRESSMASTER AB, Älvdalen,
Tillverkare av kundanpassade kontaktpressningsverktyg
www.pressmaster.se
Juryns motivering: PRESSMASTER AB i Älvdalens framgångar bygger på 35 års yrkesskicklighet och förmågan att genom prestigefyllda innovationer ständigt ligga i framkant De exporterar 85 % av sin tillverkning till bland annat Europa, USA och Japan. Företaget har under flera år haft en betydande ökning i omsättning och i exporten likaså. Ambitionen att växa går inte att ta miste på. Pressmasters läge kanske verkar udda men företaget har bevisat motsatsen och dess verksamhet och exports betydelse för Älvdalen är odiskutabel.