Vill du vara med och utveckla och förbättra vår vårdcentral?

I fredags hade jag Ulla Back Olsson här på mitt kontor i Särna. Ulla håller just nu på att starta upp ett "patientråd" tillsammans med Särna vårdcentral, hon söker nu någon/några som vill vara med i patientrådet. Ulla letar just nu alltså efter föreningar/personer i Idre/Särna-trakten som vill vara med och utveckla och förbättra vår egna vårdcentral.



Vad är ett patientråd Ulla?
Ett Patientråd består av representanter från vårdcentralen, olika intresseföreningar och någon representant från lokala hälso- och sjukvårdsberedningen (hälso- och sjukvårdsberedningen finns i alla valkretsar. Vi i Älvdalens kommun tillhör den norra valkretsen Mora, Orsa och Älvdalen. Detta är en beredning som kan ta upp frågor direkt till Landstingsstyrelsen. Det gäller Landstingsfrågor  så som exempelvis hälsosjukvård, kollektivtrafik, kultur). Syftet med ett så kallat patientråd är att få ut information från vårdcentral till befolkningen. Naturligtvis även åt andra hållet - få in information till vårdcentralen från alla oss medborgare som kan ha önskemål/synpunkter om exempelvis: öppettider, bemötande, utbud, m.m. Dessutom så har gruppen möjlilghet att lyfta andra frågor upp till hälso- och sjukvårdsberedningen. Den som sitter i patientrådet ges möjlighet att utveckla och förbättra vår egen vårdcentral, berättar Ulla för mig. 


Vem söker du Ulla?
Jag söker representanter från intresseorganisationer som kan ta en plats som ledamot i patientrådet.

Vad är det för intresseorganisationer du menar?
Det kan vara allt från hjärtlungförening, PRO, astma och allergiförbundet os.v. Ulla vill tillägga att det är viktigt man får med någon/några som är engagerad i barn- och ungdomsföreningar.

Jag antar att ni redan har en ordförande?
Ja det har vi säger Ulla, det kommer att bli Tord Bjurström som är ordförande i Särna PRO.


Är du intresserad av att sitta med i patientrådet som ledamot, då ska du kontakta verksamhetschef  Christina Nilsson 0253-498700.


Har du några frågor så kan du kontakta Ulla Back Olsson 070-628 50 59.


Läs mer:
http://www.ltdalarna.se/Politik/Politisk-organisation/Lokal-halso--och-sjukvardsberedning-Norra-Dalarna/
http://www.ltdalarna.se/Politik/Politisk-organisation/
http://www.ltdalarna.se/Politik/Handlingar-och-protokoll/Landstingsstyrelsen/
http://www.ltdalarna.se/



// Karin Ardefelt