Nordäventyr AB säljer sin utrustning

I förra veckan fick vi på Näringslivskontoret ett tips om att Nordäventyr AB i Idre ska säljas. Eftersom detta kan öppna upp för en ny entreprenör tänkte vi ta tillfället i akt att sprida denna information.

Jag har både pratat per telefon och mailkonverserat med Dennis Franzén som äger Nordäventyr AB för att ta reda på mer. Kanske finns det någon i vår kommun som vill starta en forsrännings-, en paintball- eller kajakpaddlingsverksamhet.
Forsränning.
Nordäventyr startades 1999 som enskild firma, men växte mer och mer och 2007 gjorde Dennis om företaget till ett aktiebolag. Huvudsysslan i företaget är forsränning, paintball och kajakpaddling. I dagsläget har företaget 3 säsongsanställda, och av dem är några intresserade av att arbeta vidare med en ny ägare.

Dennis berättar att han är mån om att aktiviteterna ska finnas kvar på orten, och han är inte intresserad av att någon med tjock plånbok köper och flyttar allt någon annanstans, utan den som visar bästa engagemanget är den som har störst möjlighet att köpa.

Glada barn som forsrännt med Nordäventyr.
Det som ska säljas är inventarierna/utrustningen (inte själva företaget Nordäventyr AB), och vid intresse kan Dennis skicka en inventarie- och prislista. Han trycker på det faktum att ju mer seriös köparen är desto mer hjälp kan denna även få på vägen, med tips och råd.

Eftersom Dennis numera arbetar som utbildningsledare på Älvdalens Utbildningscenter och bor i Mora med fru och små barn känner han att han måste lämna över stafettpinnen till någon annan. Tack vare att han arbetar på Älvdalens Utbildningscenter tror han inte att det kommer blir speciellt svårt för en ny ägare att få tag på duktiga guider från skolan.

Är detta något för dig? Hör av dig till Dennis Franzén på 070 – 340 76 87 eller maila dennis@nordaventyr.com.


Nu tar Näringslivskontoret semester i en vecka, men den 22 juli är Karin Ljudén tillbaka på kontoret. Karin Ardefelt är tillbaka 29 juli, och jag, Frida Torsein är åter på plats 5 augusti. Ha en skön sommar!



//Frida Torsein