Kompetensbanken - vad är det?

Projektet W7 har många järn i elden, och ett av dem är Kompetensbanken. I Älvdalen, Mora, Orsa, Rättvik, Leksand, Vansbro och Malung-Sälens kommuner har man samlat ihop sammanlagt ungefär 350 medlemmar.

Vad är då kompetensbanken, och vad används den till?
Kompetensbanken är ett nätverk med kvinnor – både egenföretagare och anställda – med spetskompetenser. Till W7s Kompetensbank kan man vända sig om man söker en speciell kompetens för ett kortare uppdrag – exempelvis en styrelseledamot, föreläsare, utbildare eller tolk. Detta utan kostnad.

Camilla Hillbom
I en databas finns alla dessa kvinnliga kompetenser, för att underlätta sökningar. Alla dessa medlemmar är även intervjuade. För medlemmarna i Kompetensbanken arrangerar W7 nätverksträffar, kompetensutveckling och varje månad utses även en ”Månadens Profil” bland medlemmarna, och dessa profiler delas upp över de 7 kommunerna som deltar i W7.

Camilla Hillbom, som är den som har flest fingrar med i arbetet med Kompetensbanken uppmanar alla att kontakta henne med tips om de känner någon som borde finnas med i banken, eller om man söker någon med en speciell kompetens för ett visst uppdrag.

Kontakta Camilla Hillbom: 0251 – 31 218, camilla.hillbom@alvdalen.se


Läs mer:



//Frida Torsein