Visningsresa inom besöksnäringen i Älvdalens kommun

I förra veckan gick den visningsresa av stapeln som NDTR / Visit Idre arrangerade för medlemmar. En av oss på näringslivskontoret var på denna resa och blev verkligen imponerad av de företag vi har i vår kommun!
Barbara Frilund Ekberg, Margareta Bohlin och Tatjana Summermatter

Arrangörerna hade bokat en buss som tog oss hela resan runt i kommunen. Resan startade i Älvdalen på Hedgården, Bo på lantgård, där Margareta och Lars-Erik visade oss runt i deras mysiga boende och stora gård.

Några förväntansfulla huskys utanför Lomkällan
Efter Hedgården var det dags för Särna och Lomkällan. Där fanns Adventure dreams som lät oss prova på hysky hike med oerhört motiverade och vandringssugna hundar. Landskape walks erbjöd oss efter hysky hiken en kort guidning till en myr, där vi fick lära oss hur viktig myrarna är för hela vårt ekosystem.


Fjällen i bakgrunden, Idre golfklubb

I Idre besökte vi Golfklubben, som visade sin vackra golfbana, som inte bara bjuder på golf, utan även för människor som inte bor i trakten - mycket exotiska inslag, som renar, öring och kanske till och med björnar under golfturen...

I Grövelsjön berättade Helena Andersson om hennes och hennes mans företag Renbiten, som erbjuder sameupplevelser och delikatesser. Med sig hade hon de två tama renarna Lovis och Vitje. Helena berättade även om hur arbetet med renarna går till, och att det är renarna själva som bestämmer var de ska beta - allt efter säsong, beroende på var det finns mest mat för dem, och om de ska få kalvar och liknande.
Helena med Vitje och Lovis

På STF Grövelsjöns Fjällstation bjöds vi på en utsökt middag med ren som huvudingrediens, efter att Charlie och Barbara som driver fjällstationen visat och runt och berättat om det stora miljöarbete som ständigt pågår på anläggningen. De har en egen kompostmaskin, bland annat, där de slänger allt det organiska avfall som anläggningen genererar och som i slutändan ger oerhört näringsrik jord.
Tack alla som vi fick besöka och alla som var med på denna visningsresa!Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/02/visit-idre-har-haft-styrelsemote-det-ar.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/03/frukostmote-19-mars-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/04/snart-drar-alla-vara-sommaraktiviteter.html//Frida Torsein