fredag 12 december 2014

Företagarna arrangerade pub-afton på Dalgatan 118

På Dalgatan 118 arrangerade igår företagarna Älvdalen pubafton med tacobuffé, trevligt sällskap och underhållning. Över 20 personer deltog, och alla fick möjlighet att presentera sig själva och sitt företag.

Pubkvällens besökare på Dalgatan 118
Pubaftonen började kl. 19.00 med att alla hälsades välkomna till musik av duon Wiik & Co bestående av Lars-Erik Wiik och Lennart Möllberg. Karin Hellström, Affärsutveckling och kommunikation, som även är styrelseledamot i företagarna, var moderator och höll i programmet för pubaftonen.

Ing-Marie Bergman fick berätta om kommunens förstudie när det gäller utveckling av evenemangsturismen, samt de aktiviteter som planeras i kommunen i samband med Sofia Hellqvist och Prins Carl-Philips bröllop i juni 2015.

Lars-Erik Wiik
Lars-Erik Wiik fick möjlighet att berätta om ALMI och deras verksamhet. ALMI har tre ben att stå på - lån, riskkapital och företagsrådgivning. Om man som företagare vill låna pengar, och banken säger stopp, kan ALMI gå in med lån, och det som de tittar på är snarare företagarens egenskaper än säkerheter. När det gäller riskkapitalet kan ALMI gå in som delägare under en period för att ett företag ska utvecklas. I företagsrådgivningsbenet har de olika rådgivningar - innovationsrådgivning, mentorskapsprogram, lönsamhetsstyrning. De har även ett innovationsstöd på upp till 100 000 kr att söka för det företag som har en innovationsidé att utveckla.

Efter en kort introduktion i retorik av Karin Beronius, Rhetor Dalarna, fick alla företagare presentera sig själva och sina företag. Det är alltid lika inspirerande att lyssna till alla fantastiska företagare som vi har i vår kommun!

Företagen som fanns med på pubkvällen var:
Eva och Lennart Pettersson på LP Skog, Klas Eriksson på RV Electro, Jan Eriksson på RV Telecom, Anders Karlsson som driver Älvdalens Sportcenter, Poa Åslund på Mixtrum, Christer Hed som driver Hed Data, Stefan Graaf på Siljan Gourmet, Stig Nylund på Servicemakar'n, Karin Beronius som driver Rhetor Dalarna, Owe Jansson på Janssons Åkeri AB, Lars Dahlberg som driver Dahlbergspojken,  Tomas Pettersson på Dala Skog och Gärdesgård, Benny Olsson på Bennys Mark, Erika Sålder som driver Erikas Fothälsa, Marie Graf på Muskler i Form samt Per-Ola Danielsson på Älvdalens bil och traktor.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2014/12/pubafton-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/11/pub-afton-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/01/pub-kvall-for-foretagare-i-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2011/09/nyhetsbrev-fran-naringslivskontoret.html//Frida Torsein