torsdag 12 februari 2015

Frukostmöte på Hotell Älvdalen

I onsdags höll vi ett frukostmöte på Hotell Älvdalen. Huvudtemat för frukostmötet var bygg, och närmare ett 50-tal personer kom.

Frukostmötet 11 februari 2015.
Bland dem som presenterade började Företagarna Älvdalen ordförande Eva Pettersson med att berätta om företagarnas UF-engagemang, samt om de föreläsare som är bokade till årets Företagsmässa.

Sune Estenberg om bygget av nya skolan
Sune Estenberg berättade om den ombyggnation som just nu sker med entrén på kommunhuset i Älvdalen. Denna ombyggnation beräknas vara klar i april, och än så länge verkar bygget hålla tiden. Den nya skolan, som planeras börja byggas i höst, om inget oförutsett händer, har en arkitektfirma ritat, som har en hel avdelning som ritar skolor. Älvdalsskolan kommer att byggas om i etapper, där första etapp tar 1,5 år, och så även andra etappen. Går allt enligt planerna kommer nya skolan stå klar under 2018.

Karin Eriksson, som är enhetschef för Samhällsenheten, berättade om hur man kommer att jobba i den nya tjänstemannaorganisationen som sjösattes i januari i år. Tanken är att man ska ha mer dialoger med medborgare och företag, det mest aktuella just nu där detta ska tillämpas är snöröjningen där en ny upphandling ska till i det närmaste, men även annars. En ny gatuingenjör kommer att börja den 1 mars.

Ing-Marie Bergman berättade om "Kärleksveckan" som ska hållas med början 6 juni till 13 juni, då Prins Carl-Philip och Sofia Hellqvist gifter sig. Namnet på veckan, började Ing-Marie att berätta, kommer byta namn till "Älska Älvdalen - en kärleksfest i åtta dagar" istället för "Kärleksveckan". Förutom den projektgrupp som arbetar med veckan finns nu även arbetsgrupper med ideella krafter som vill ägna sig åt olika områden i planerandet.

Hannah Risandet, Hotell Älvdalen, som
berättar om företagsmässan 24-25 april
Hannah Risander, på Hotell Älvdalen, berättade om Företagsmässan som hon arrangerar. Företagsmässan 2015 kommer att vara 24-25 april och föreläsare, som i år blir Thomas "Håkki" Eriksson från Ljungaverken, som kommer berätta om "the power of glesbygd". Det kommer hållas två paneldebatter under mässhelgen, och på lördagen är det mässfest på Hotell Älvdalen. Gör din anmälan om monter och mässfest till hannah@hotellalvdalen.se.

Björn Henriksson, AB Hustimmer
i Dalarna
Björn Henriksson var näste man på tur, och han berättade om AB Hustimmer i Dalarna, som håller till i Dysberg, Älvdalen. Björn berättade att han är en av de få som i landet som kan torka och tillhandahålla timmer för husbyggen utan de annars långa väntetiderna.

Lars Dahlberg, Dahlbergspojken
Sist ut var Lars Dahlberg som berättade om utvecklingen av företaget Dahlbergspojken, sedan starten 2009. Lars blev 2010 utsedd till Årets Nyföretagare, och har strategiskt utvecklats och har nu ett antal anställda. Dahlbergspojken erbjuder inte bara installationer av kaminer, plattsättning och golvslipning utan även inredningssnickerier.

Jag passar på att tacka alla som berättade om sina företag och aktiviteter på frukostmötet  - och stort tack alla ni som deltog! Nästa frukostmöte är 18 mars.Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/12/frukostmote-pa-salem-10-december.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/10/imorgon-frukostmote-pa-hotell-alvdalen.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/10/valkommen-pa-frukostmote-pa-idre-fjall.html//Frida Torsein