Upphandlingsdialog Dalarna bjuder in till ett seminarium

Länsstyrelsen Dalarna bjuder den 12 mars in till ett seminarium för dig som vill veta mer om hur du kan ta för dig av de offentliga upphandlingarna.

Den offentliga marknaden i Dalarna, dvs alla kommuner, kommunala bolag, landstinget och statliga myndigheter, gör tillsammans inköp för runt 20 miljarder kronor, VARJE ÅR. Men det är bara 14 procent av de små och medelstora företagen som har deltagit i en offentlig upphandling under en 12-månaders period, enligt en undersökning från Tillväxtverket 2014.


Samtidigt beskriver en undersökning från Företagarna att drygt 30 procent av kommunernas skatteintäkter kommer från de mindre företagen och deras anställda. Utifrån det kan man snabbt räkna ut att det skulle vara en MYCKET lönsam affär för både upphandlande myndigheter och mindre företag i Dalarna om fler företag levererar varor och tjänster i närområdet.

Upphandlingsdialog Dalarna, UDD, är det forum som utifrån regionala behov och förutsättningar ska förmedla kunskap, ge information om goda exempel och ge metodstöd vid upphandling, främst till små företag men även till upphandlande myndigheter.

Kom till Galaxen i Borlänge den12 mars kl 13.00 för att få veta HUR! Och sprid gärna inbjudan vidare inom ditt nätverk!

Anmälan till eva.kaiser@lansstyrelsen.se senast måndag 23 februari

VAD: Upphandlingsdialog
DATUM: 12 mars
TID: kl. 13
VAR: Galaxen, Borlänge
ANMÄLAN: sker till eva.kaiser@lansstyrelsen.se senast den 23 februari.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/04/vill-du-lara-dig-mer-om-offentlig.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/04/offentliga-upphandlingar-sa-har-kan-du.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2011/10/lagen-om-offentlig-upphandling-hur-gor.html//Frida Torsein