torsdag 2 juli 2015

I en turistkommun är vi alla ambasadörer.

Älvdalens kommun är en kommun där den största näringen är turism. Turister i Idre-Särna-Grövelsjön spenderade 748 miljoner kronor 2014 och detta är en ökning från 2013 med 57 miljoner. Vi är alla på ett eller annat sätt beroende av turismen i vår kommun och därför hoppas vi att vi alla kommer att vara goda ambassadörer för vår underbara bygd då gästerna besöker oss.Vårt destinationsbolag Visit Idre har nu tagit fram ett nytt hjälpmedel för att vi på ett bra sätt ska kunna informera om vad som finns att se här hos oss. Det är en karta över kommunen, på denna karta kan du anteckna och beskriva områden som du vill rekommendera för dem och gästen får sedan ett exemplar med sig.


På bilden ser du framsidan och
 på baksidan finns kartor över Älvdalen, Särna och Idre by.


Ett annat hjälpmedel är Magasinet där du finner mycket spännande information från vår kommun. Detta magasin finns desutom som en webversion, du vill kanske lägga in den på din hemsida. Klicka här om du vill komma till magasinets webversion.http://www.visitdalarna.se/sv/visitidre/kontakt/magasin/arstidskataloger/
PÅ bilden ser ni sommarens magasin

Kontakta Visit Idre om du vill ha detta informationsmaterial till din butik/boende/salong m.m.
Visit Idre info@visitidre.se .Siffrorna ovan har jag hämtat i från (TEM® 2014 IDRE Ekonomiska och sysselsättningsmässiga effekter av turismen i Idre 2014, del av Älvdalens kommun).

// Karin Ardefelt