onsdag 9 december 2015

Björnjakten under Luciahelgen

En öppen klass för barn utan tidtagning – det är en av nyheterna när klassiska skidtävlingen Björnjakten bjuder in till två dagars skidfest under luciahelgen. - Vi är glada att snön är säkrad och att vi även i år kan bjuda på nyheter, säger tävlingsledare Jennie Mörk.

Program för Björnjakten
Hur skidsporten ska kunna locka och behålla nya utövare är ett hett ämne i Skidsverige. En nyhet för arrangörer i år är möjligheten att köra med så kallad ”Öppen klass”.

- Vi har valt att testa i år med Öppen klass 1, för 9-12 år och utan tidtagning. Tävla på skidor är kul, men den traditionella formen passar inte alla och vi vill att så många som möjligt ska känna sig välkomna till oss, säger Jennie Mörk.

Pris får alla upp till och med 14 år som deltar båda dagarna. Det är redan många anmälda till tävlingen i Älvdalen överlag.

- Det kommer säkert att ta några säsonger innan de öppna klasserna har etablerat sig, men vi vill gärna vara först när det gäller nyheter som kan utveckla och bredda sporten, säger Jennie Mörk,

Motionsklassen för vuxna som nu är inne på sitt tredje år, den så kallade Skistart.com-klassen finns på programmet även i år.

I övrigt hoppas Älvdalens IF Skidor på fint väder och några minusgrader och helst lite snöfall dagarna innan för en riktigt fin inramning under tävlingshelgen.

Björnjakten är en längdskidtävling för barn, ungdomar, juniorer, seniorer och motionärer. Det är en två-dagarstävling som avgörs 12-13 december på skidstadion i Älvdalen.


Läs mer:


//Frida Torsein