torsdag 4 februari 2016

Information om Lokalt Ledd Utveckling och Leader under två kvällar

I måndags och tisdags hölls informationsträffar om den nya Leaderperioden som sträcker sig från 2016-2020, och att det nu är möjligt att söka stöd. På måndagen hölls ett möte i Idre och på tisdagen i Älvdalen. Vi har även lagt ut de presentationer som verksamhetsledare Christina Lindfors visat på träffarna.
Rose-Marie Lantsch och Bengt Welin, ledamöter i
styrelsen för Dalälvarnas utvecklingsområde
Christina började med att presentera sig själv och de två styrelseledamöterna från Älvdalens kommun, Ros-Marie Lantsch och Bengt Welin, som arbetar i styrelsen för Duo Dalälvarna och är de som tillsammans med två andra personer per kommun av de ytterligare 9 kommuner som ingår i Leaderområdet, beslutar om vilka projekt som ska beviljas stöd. De kommuner som ingår är förutom Älvdalens kommun även Borlänge, Falun, Gagnef, Leksand, Malung-Sälen, Mora, Rättvik, Orsa, och Vansbro.

Informationsträffen i Älvdalen
När arbetet med de nya Leaderområdena påbörjades, var tanken att Älvdalens kommun fortsättningsvis skulle tillhöra två Leaderområdet och arbetet fortsatte på den linjen, och Rose-Marie och Bengt valdes till ledamöter i styrelsen. Mot slutet av perioden visade det sig att Älvdalens kommun skulle få ett stort område i norra kommundelen utan möjligheter att söka Leaderstöd om inte hela kommunen ingick i Dalälvarnas utvecklingsområde, varför kommunen tog ett snabbt beslut att hela kommunen skulle ingå i samma Leaderområde, och så blev det. Varje år väljs nya ledamöter, så det finns möjlighet till större geografisk spridning av ledamöter från vår kommun längre fram.

Christina började informationskvällen med att berätta vilka området som det går att söka stöd inom, och klickar du här kommer du till kommunens hemsida där du hittar presentationerna.

Det kommer att bli två tillfällen per år att lämna in ansökningar, den första i mars och den andra i oktober. Innan du ansöker ett projekt, titta gärna igenom presentationerna på kommunens hemsida och kontakta gärna Leaderkontoret Dalälvarnas utvecklingsområde för vägledning: christina.lindfors@duodalalvarna.com eller ring 0703-010624.Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2016/01/informationsmote-om-nya-leader-perioden.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/06/nytt-fran-leader-dalalvarna.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2014/10/nya-leader-perioden-planeras.html//Frida Torsein