torsdag 3 mars 2016

I år är det europamästersskapsstatus på Polardistans.

I år är det 16:e gången som Polardistans arrangeras i Älvdalens kommun. Det är en vecka då Särna fylls med folk och hundar. Starten sker tisdag och onsdag i nästa vecka, v.10. Tävlingen start och målgång är mitt i byn närmare bestämt på Särna Camping. Det är lika roligt att se denna fartfyllda och välarrangerade tävling varje år, starten är fylld med adrenalin och energi både hos hundar och förare. 


http://se.fotoalbum.eu/Polardistans/a754776/00000007


http://polardistans.se/?page_id=690I år kommer de tävlande från 12 olika nationer. Det tävlande ställer upp i två olika distanser 160 km och 300 km och i den längre distansen är det i år europamästerskapsstatus, med andra ord så kommer  ekipage att lämna Särna som europamästare. Detta  kan vara en av andledningarna till varför kommer så många olika nationaliteter och varför det är deltagarrekord I år är det 64 spann anmälda med 460 hundar. Du finner mer information på Polardistans hemsida http://polardistans.se/

 
  https://www.youtube.com/watch?v=godhvjUxLMw
Om du vill se filmen Polardistans 2015, klicka på bilden ovan
 
 
- Kan du tänka dig känslan, då du färdas fram över vidderna i vårt vackra vinterlandskap dragen av upp till 12 hundar.


http://www.polardistans.com/gallery_360.html
 

 
Jag rekommenderar dig gärna att gå in på Polardistans hemsida för att titta på deras bildgalleri du finner galleriet till höger i menyn.
 
//Karin Ardefelt