Företagsbesök på Erja Mur och kakel och sömnad

Igår besökte vi ErJa mur och Kakel och vi träffade Rolf Jansson och Harriet Sålder som berättade om verksamheten som bedrivits sedan 1990. Idag har ErJa 10 anställda och det är tre delägare i företaget. Den senaste delägaren tillkom 2015.


Harriet vid en av sina symaskiner

Harriet är den som sköter administrationen och vid sidan av den bemannar hon även butiken samt tar på sig sömnadsbeställningar. Det är främst skinn och ylle som hon syr i, men lagar även kläder och byter dragkedjor.

Rolf berättar att när Tore Eriksson, som han startade ErJa tillsammans med i början av 90-talet, bestämde sig för att pensionera sig för några år sedan köpte Tores söner Per och Dan Eriksson in sig i företaget. Tomas Andersson, som är snickare i grunden, köpte 2015 in sig istället för Dan.
Harriet Sålder, Karin Ljudén, Rolf Jansson
Frida Torsein, Peter Egardt och Karin Ardefelt

ErJa ska tillsammans med ett antal andra företag i Älvdalen, varit med i byggnationen av ett flertal hus i Knivsta. Det är en byggfirma, elfirma, VVS-firma samt ErJa från Älvdalen som tillsammans bygger dessa. Det är spännande att våra företag ser en större kundkrets än i den egna kommunen.

Nyligen var de även med och kaklade och murade i ett husbygge där allt i huset skulle klara av att stå i 200-300 år, vilket satte krav på både material och metoder.


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2013/07/foretagsbesok-erja-mur-och-kakel.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2012/08/crazystafett-for-foretagare.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/12/foretagsbesok-pa-coop-ica-och-fjaril.html//Frida Torsein