Företagsbesök på Älvdalslax och Erikssons buss

I förra veckan var kommunstyrelsens ordförande Peter Egardt och näringslivskontoret på företagsbesök i kommunens södra del. Älvdalslax och Erikssons buss var företagen som besöktes.

Älvdalslax drivs nu i ny regi av tidigare ägare Mats Hjorts dotter Marit Beronius och hennes man Anders. I februari i år tog de över, och nu pågår arbetet för fullt för Marit och Anders med att sätta sig in i verksamheten som har 3 anställda, förutom dem.


Kommunalråd Peter Egardt, Marit Beronius (Älvdalslax), Anders Beronius
(Älvdalslax) och Frida Torsein (näringslivskontoret, Älvdalens kommun)
Företaget startade 1982, och sedan dess har ett noggrant avelsarbete pågått. Det nyaste på produktlistan är laxrommen, som ofta benämns som Älvdalsrom (Oderwilldera) och som serverade på bröllopet mellan Prins Carl-Philip och Prinsessan Sofia och som numer säljs genom Grönsakshallen till olika restauranger.

På Erikssons buss fick vi träffa Curt, Daniel och Stefan Eriksson, som är far och söner. De driver Erikssons buss och Curt har drivit företaget sedan 1982 då hans svärfar undrade om han och hans fru ville ta över, vilket de ville. De berättar också att det är svårt att få tag på busschaufförer - så du som vill skola om dig och vara attraktiv på arbetsmarknaden kanske bör utbilda dig till busschaufför!


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2016/04/foretagsbesok-i-idre.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/12/foretagsbesok-pa-coop-ica-och-fjaril.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2015/11/foretagsbesok-pa-tre-bjornar-knuts-bygg.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.com/2016/04/foretagsbesok-pa-storbo-adventure-camp.html


//Frida Torsein