Möjlighet till lägre arbetsgivaravgift samt andra företagsstöd

Det är inte alla företag som vet att det är lägre arbetsgivaravgift för arbetsgivare med driftställe i bland annat Älvdalens kommun. Nu vill vi passa på att uppmärksamma er på det eftersom du inte får lägre arbetsgivaravgift per automatik, utan du måste själv ansöka om det hos skatteverket. F7 har även sammanställt alla företagsstöd av olika slag som finns att söka för företag i vår kommun.Det är nämligen så att Älvdalens kommun tillhör stödområde A och därmed är det lägre arbetsgivaravgift här hos oss. Det kan vara på sin plats att ni kollar med era revisorer vad som gäller.

Vi vill uppmärksamma er på att de lägre arbetsgivaravgifterna INTE sker automatiskt, ni måste ansöka själva om detta hos skatteverket. Har ni missat det tidigare så går det att få reduceringen retroaktivt, men hur det går till är bäst att fråga Skatteverket eller revisorn. Läs mer om detta här!

F7 har även sammanställt alla företagsstöd av olika slag som finns att söka för företag i vår kommun. Vår kommun hör till "stödområde A", vilket innebär att det kan finnas fler stöd här än i andra delar av landet, och länet.

Vi har lagt ut sammanställningen, som finns som PDF, på kommunens hemsida. Du hittar den här.

Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/hallbar-affarsutveckling-seminarium.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/las-om-lunchmote-i-grovelsjofjallen-den.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/01/las-om-frukostmotet-i-alvdalen-25.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/det-var-uf-foretagare-och-uf-massa-i.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/02/nyforetagarradgivning-i-alvdalens-kommun.html// Karin Ardefelt