Kan du erbjuda praktikplatser eller handledning för sommarjobbsföretag?

För företag som kan tänka sig att ta in praktikanter, finns det ett webformulär att fylla i för att matchas med en praktikant. För dig som vill handleda ungdomar som ska driva företag som sommarjobb finns även en möjlighet, klicka för att läsa mer!
FOTO: Mostphotos
Det är enheten Arbete och Utveckling som tillsammans med Integrationsenheten på Älvdalens kommun som arbetat fram denna möjlighet för företag, efter att ha kartlagt vilka kompetenser som finns bland våra nyanlända. Efter att du fyllt i dina uppgifter blir du kontaktad av en kommunarbetare som förmedlar kontakt med den person de ser är bäst lämpad att praktisera på just ditt företag!

Kanske kan din praktikant utvecklas och bli en av dina anställda!

När det gäller handledare handlar det om att i sommar handleda ungdomar som ska driva eget som sommarjobb inom ramen för Roligaste sommarjobbet. Du hittar mer information på denna länk, och om du vill veta mer ska du kontakta Siiri Järvinen: siiri.jarvinen@indivator.se eller 0722 - 07 34 40.
Som handledare blir du projektanställd under fyra-fem veckor, under perioden juni-juli.

Detta är det egenskaper hos den de söker:
•Du är en naturlig ledare med en exceptionell förmågan att inspirera, vägleda och stötta andra människor, och få dem att prestera på toppen av sin förmåga.
•Du har egna erfarenheter av entreprenörskap – från eget företagande, idrott, studentprojekt, kultur, journalistik, politik, ideellt arbete eller annat.
•Du är en förebild för ungdomar och ett bevis för att man med mod, kreativitet och drivkraft kan nå längre än man vågat tro.
•Du brinner för entreprenörskap och motiveras av att se människor utvecklas och nå sin potential.
•Du har en mycket god kommunikativ förmåga och känner dig hemma på scen.
•Du har en mycket god förmåga att ta ansvar för självständigt arbete och löpande administration, och du är noggrann och strukturerad.
•Du har avslutat dina gymnasiestudier och du har B-körkort.


Spännande möjligheter som finns i vår kommun - så passa på att anmäla ditt intresse att ta emot praktikant eller maila Siiri för att höra mer om handledning av ungdomar som driver eget under sommaren!


Läs mer:
Forlumär för dig som vill ta emot praktikanter
Roligaste sommarjobbet info om handledare
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/03/riskkapitaldagen-falun-27-april.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/03/ta-chansen-att-lara-dig-mer-om.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/03/lagre-arbetsgivaravgift-du-kan-fa.html//Frida Torsein