Nyhetsbrev september 2017

Nu är snart september till ända, och vi har passat på att skicka ut nyhetsbrevet för denna månad. En av de största nyheterna denna månad är det massiva klättring som kommunen gjort i Svenskt Näringslivs ranking i Företagsklimat.

Älvdalens kommun "Sveriges klättrare"
Det är riktigt glad stämning på näringslivskontoret. Ja, och i hela kommunhuset..! Vi är glada att ett gott samarbete med företagen i kommunen har burit frukt. Ett gott näringslivsklimat i en kommun är A & O för ett växande näringsliv och fler arbetstillfällen. Älvdalens kommun är den kommun i landet som klättrat mest i rankingen och därmed har vi uppmärksammats som "Sveriges klättrare". Den handlingsplan som upprättats tillsammans med företagarföreningarna har varit en stor bidragande orsak till klättringen.
Läs mer här
Och här

Företagsbesök under september
Under september har vi besökt Rindi, Mixtrum och Johannas Flora i Älvdalen, samt Särna Camping och Särna Allehanda. Du kan läsa mer om besöken på länkarna nedan!
Läs om Rindi
Läs om Johannas Flora
Läs om Särna Camping
Läs om Särna Allehanda


Anmäl intresse att ta emot praktikanter!
Om du vill ta emot en eller flera praktikanter till ditt företag, kan du fylla i formuläret i länken nedan. Kanske kommer denna person vara den du i framtiden anställer som ny medarbetare!
Länk till intresseanmälan att ta emot praktikant till ditt företag


Frukostmöte
Den 18 oktober är det dags för frukostmöte i Älvdalen, då bland annat Älvdalslax kommer och berättar om sin verksamhet.
Den 22 november är det frukostmöte i Idre.Inbjudan till föreläsning om prostitution och tiggeri
Samordnarna mot våld i nära relation i Mora, Orsa, Älvdalen och Malung-Sälen, bjuder in till en föreläsning om prostitution, människohandel och tiggeri riktad mot näringsliv och hotellverksamhet. Vi vill uppmana er som driver butiker eller boendeanläggningar att passa på att delta på denna föreläsning, antingen fysisk eller följa seminariet via webben!
Läs mer här

Upphandlingsenheten bjuder in Konkurrensverket och lokala företag
Vi vill uppmärksamma er företagare på ett unikt tillfälle att träffa Konkurrensverket. De kommer till Mora och berättar om sin verksamhet, och ni bjuds härmed in för att få möjlighet att träffa dem!
Läs mer här

Hela Sverige Ska Leva söker processledare till Särna
"Service i samverkan" är ett pilotprojekt finansierat av Tillväxtverket Projektägare och ansvarig är riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Projekttiden är beräknad till 26 månader med start hösten 2017. Projektets budget är drygt 16 miljoner kr. Nu söker de en processledare med stationering i Särna!
Läs mer

Kommunen har nya sponsringsriktlinjer
För att få en samlad bild av all sponsring har kommunen tagit fram sponsringsriktlinjer. Riktlinjerna innebär att ett formulär ska fyllas i av alla som söker sponsring, oavsett slag, som sedan lämnas till kommunens Kontaktcenter, varefter Allmänna utskottet fattar beslut om sponsringen. Sponsring kan bara ske om det finns medel till det.
Läs mer om riktlinjernahttp://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/kommunens-sponsringsriktlinjer.html


Läs mer:
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/i-ar-kan-vi-titulera-oss-sveriges.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/upphandlingsdialog-dalarna-bjuder-in.html
http://naringslivalvdalen.blogspot.se/2017/09/dra-at-skogen-blir-film.html


//Frida Torsein