Företagsbesök hos Gulf i Idre

Årets första företagsbesök gjordes måndagen den 29 januari 2018 hos Emil Henning som driver Idre Petrolium AB i Idre. I folkmun kallas företaget för Gulf. 

Köpte bolaget

Emil är 35 år och har jobbat till och från på "macken" sedan han var 13 år. Efter grundskolan utbildade Emil sig till snickare och jobbade i Oslo en period.

Emil Henning, ägare Gulf  i IdreNär firman gick omkull som han var anställd i kom Emil tillbaka till Idre. Började då jobba som anställd i "macken Gulf". Han blev erbjuden att köpa bolaget, men var inte intresserad. Istället köpte två andra killar bolaget, idag äger dom skalet av byggnaden. Men för nio år sedan övertalades Emil att köpa och driva bolaget, vilket han också gjorde.
- Det funkar bra nu. Jag har tre heltidsanställda och extrapersonal vid behov, säger Emil Henning.

Gulf

Gulf är en fristående bensinstation som använder varumärket Gulf. I somras investerade Emil i nya bensinpumpar och bytte ut alla rör till dem. Det är nu supermoderna bensinpunpar. Förutom drivmedel så ingår även gatukök, livsmedel, försäljning av reseptfria läkemedel, bil- och släpvagnsuthyrning samt bilverkstad i Emils bolag. Bra backup från EMAB

Emil berättar att han är medlem i EMAB AB, som är en organisation för inköpssamverkan, marknadsföring / kampanjer samt affärsutveckling och omfattar allt vad en modern trafikbutik behöver. Emil säger att han får bra stöd, utbildning och backup från EMAB. 
EMAB ägs av sina ca 430 medlemmar, som är fria handlare, från bland annat, Statoil 123, Bilisten, Preem, OK/Q8. Av dessa är ca 120 butiker FRENDO, en profil / kedja inom EMAB.
EMAB har inget eget vinstintresse. Allt mervärde som skapas återgår till medlemmarna.

Svårt hitta personal, var tvungen stänga 

Ett problem är att få tag på kompetent personal, säger Emil. En period var han tvungen att hålla verkstaden stängd då bilmekaniker saknades. 

Kunde sedan öppna när Martin ville #Dra åt skogen

Martin Brunsberg, 27 år kommer från Enköping. Han och sambon brukade åka till Idre så ofta de hann, främst för deras naturintresse. När han såg att det fanns ett ledigt jobb som fordonstekniker på Gulf i Idre, tvekade paret inte. Så i november 2017 flyttade paret till Idre och kort därefter började Martin jobba på Gulf.

Martin Brunsberg, inflyttad fordonstekniker med specialkompetens

Vi tackar för beöket: Peter Egardt, kommunalråd. Camilla Garbergs och Karin Ljudén projekt F7 samt Lis Karlsson, näringslivssamordnare. Våra Företagsbesök

Näringslivskontoret gör cirka 30-40 företagsbesök årligen. Syftet är att öka kunskapen och förståelsen för företagens (vardag)villkor och förutsättningar. Vi kan också vid dessa möten få in synpunkter och idéer och information om företagets framtidsplaner för att vi ska kunna vara behjälpliga om så behövs, exempelvis så har vi information om stöd och annat som kan vara till hjälp. Det är lika viktigt för oss att få reda på vad du har för förväntningar på kommunen.
Det är näringslivssamordnare, kommunalråd, F7 och eventuellt andra tjänstemän som berörs av det aktuella företagsbesöket som deltar när vi besöker företagen. Tre företagsbesök/tilfälle är i normala fall hanterbart.


Karin Ljuden och Camilla Garbergs från F7 samt kommunalrådet Peter Egardt på företagsbesök hos Gulf i Idre

Vill du att vi kommer och besöker ditt företag? 

Kontakta oss:  Lis Karlsson, näringslivssamordnare: lis.karlsson@alvdalen.se, 0251-31 219
Karin Ardefelt, näringslivssamordnare: karin.ardefelt@alvdalen.se, 0251-31 228

Länk: Gulf Idre

// Lis Karlsson