Spännande företagsbesök på Pistons motor/kolvens motorPå detta företagsbesök möttes vi av en massa hopp och energi. Det är två strategiska, drivande och modiga unga män som driver Pistons motor. Ett företag som erbjuder service på skotrar och ATV maskiner (fyrhjuling på mitt språk). Dessutom så säljer dom nya och begagnade skotrar samt tillbehör, kläder och utrustning.


Du finner butiken centralt i Älvdalen. Har du inte redan varit i butiken så är det kanske för att Patrik Halin och Mikael Johansson öppnade butiken så sent som i november 2017.  Du kan besöka Pistons motor på veckodagarna måndag till fredag 08.00-17.00.
Jag gick klokare från detta företagsbesök. Fick bland annat lära mig att Piston är det engelska ordet för kolv och att ATV, är samma sak som fyrhjuling.


Det är två kompisar med skoterintresse som har startat Pistons motor. Mikael som mötte upp med oss är uppväxt i Älvdalen och han har alltid haft intresse för skotrar, han har också tävlat i skotercross. Mikael berättade för oss att han saknade ett garage att skruva i och av den anledningen började killarna med att hyra den gamla Texaco macken i Älvdalen. Förfrågningarna började rulla in från andra som behövde hjälp med att meka. De såg ett behov och därmed startade dessa unga män Kolvens Motor i Älvdalen AB, som går under namnet Pistons motor.Kommunalråd Peter Egardt
provsitter en riktig raritet.
 Skotern från programmet Pistvakt
Detta är deras första säsong och de har kvar sina ordinarie jobb men de har löst situationen men en heltidsanställd kille i butiken och verkstaden. Vi fick reda på under besöket att killarna har fått god hjälp av leverantörer under uppstart.


Vi fick chansen att se en gammal bekant som Peter Egardt vårt kommunalråd till och med  provsatt. Denna gamla kändis ser du på bilden till höger. Det är skotern  som är med i programmet "pistvakt".   ´


Nedan följer några bilder från butiken. På deras hemsida står det:
Vi hjälper dig med service och vi hjälper dig att hitta den perekta maskinen för dig.I vår butik hittar du tillbehör, kläder och utrustning.
Bild tagen inne i affärslokalen där Peter Egardt ser sig omkring
Välkommen in i butiken hälsar Mikael så guidar vi dig till de rätta maskinerna och den rätta utrustningen! I vår butik hittar du tillbehör, kläder och utrustning.


Vi har lång erfarenhet av service på skoter och ATV, i vår verkstad fixar vi det mesta för din maskin säger Mikael.Bilden ät tagen i deras servicverkstad.
Tack för att vi fick ta upp din tid, det var ett mycket spännande besök på Pistons motor.// Karin Ardefelt och Lis Karlsson