Företagsbesök STF Grövelsjö Fjällstation 22 mars 2018


Som vanligt känner man sig varmt välkommen i en fantastisk miljö när man kommer till Svenska turistföreningens sydligaste fjällstation i Grövelsjön. Charlie Ekberg, platschef på STF tog emot oss och vi hade ett gott samtal kring verksamhetens utmaningar och möjligheter, paketering och kring deras gedigna arbete kring hållbarhet. 


Vilka aktiviteter finns?

Fjällstationen erbjuder ca  30 st olika paket med aktiviteter och boende. Fjällstationen är mycket duktig på just paketering av aktiviteter. Mycket uppskattat av gästerna och ett paket som lyfts fram lite extra är ”Mor- och Farföräldar med barnbarn”, som har blivit väl bokat.

Ni är eko certifierade och kravmärkt restaurang

”Som första fjällstationen i Sverige blev STF Grövelsjö Fjällstation  Svanenmärkt år 2000, vi jobbar hela tiden med energi- och miljötänk berättar Charlie. Vår restaurang är KRAV-certifierad och våra turer, temaveckor samt kurser är ekoturismcertifierade. Och från årsskiftet kommer all el från solel.
Att laga mat med lokala råvaror är en självklarhet så långt det är möjligt. Vin- och ölutbudet, finns endast i ett ekologiskt sortiment.
Angående Svanenmärkning

En Svanenmärkt hotell-, restaurang-, konferensverksamhet har tagit ett helhetsgrepp om sitt miljöarbete och klarat Svanens stränga krav. Verksamheten arbetar, med hjälp av Svanen, mot det hållbara samhället.

Personalen arbetar inom många områden för att inte belasta miljön. För att bli Svanenmärkt måste verksamheten t.ex. klara ett antal gränsvärden. Energiförbrukning som är ett av gränsvärdena, är ett av de områden som ger upphov till störst miljöpåverkan från dessa verksamheter.

I Dalarna är dessa anläggningar Svanenmärkta:

Grövelsjön Fjällstation
Sälens Högfjällshotell
Villa Långbers i Tällberg
Green Hotel i Tällberg
Scandic Lugnet i Falun
Scandic Borlnge
Best Western Grand Hotel Elektra I Ludvika

Länk: Svanen
                                                                               
Övrigt

Det arbetar ca 30 st som mest under säsong. De återkommer gärna och det är ett bra betyg för en trivsam arbetsplats. STF utbildar även internt och då främst kockar.
Kundenkäter är viktigt för att kunna utvärdera vistelserna. Svarsfrekvensen är bra och betyget är högt, 9,5 på 10 gradig skala. Det är ett mycket gått betyg som säger det mesta!
Vill ni läsa mer om STF Grövesjöns fjällstation så gå in på länken här.
Grövelsjön visade sig från sin bästa sida med blå himmel och strålande sol och vi tackar för att vi fick besöka er!
Charlie Ekberg
Länk: STF Grövelsjöns fjällstation

Tack för trevligt besök!
Peter Egardt, Karin Ardefelt, Lis Karlsson, Karin Ljudén, Daniel Nilsson och Camilla Garbergs från Älvdalens kommun/Näringsliv

// Karin Ljudén/Lis Karlsson